El viatge a la singularitat vinícola de Costa Barcelona

Descobreix l’elegància i la naturalitat d’una petita gran denominació d’origen de Catalunya, la d’Alella. Emprèn aquest viatge a la singularitat vinícola de Costa Barcelona. A través d’experiències enoturístiques comprovaràs la dedicació i el compromís dels seus cellers amb vistes al mar.

Et proposem una ruta d’un dia per realitzar una immersió a la singularitat de la DO Alella, la més petita i una de les més antigues de Catalunya. Situada a només 20 minuts de Barcelona, aquesta DO compta amb una gran tradició vitivinícola. Els seus vins ja eren apreciats durant l’època romana i a la cort medieval barcelonina. També es van convertir en producte de luxe de la Barcelona burgesa i modernista de finals del segle XIX.

Per conèixer a fons aquesta denominació d’origen de Costa Barcelona apunta’t a realitzar la Ruta DO Alella amb una gran oferta enoturística per conèixer la zona a través de tastos, maridatges, tallers i visites a cellers.

La ruta s’inicia a Alella. En aquesta vila mil·lenària de llarga tradició vitivinícola gaudeix del paisatge de vinyes al costat de la mar, protegides per la frondosa vegetació del Parc de la Serra de Marina.

La primera parada és al celler Alella Vinícola, fundat el 1906 com una cooperativa agrària. Personatges il·lustres com el rei Alfons XIII consumien els seus vins elegants i complexos elaborats amb pansa blanca, la varietat típica de la zona. Durant la visita guiada entraràs a l’edifici principal, d’estil modernista, que va ser projectat per l’arquitecte Jeroni Martorell, deixeble d’Antoni Gaudí. La visita finalitza amb un tast de tres vins i un passeig per les vinyes. Tens l’opció de maridar els vins del celler amb el menú o la carta que ofereixen al seu restaurant.

La segona parada de la ruta és el Celler de les Aus. Un celler jove compromès amb el respecte i cura natural de les seves vinyes. Aposta per la producció ecològica dels seus vins i caves de qualitat, sense utilitzar sulfits. A més, la seva aposta sostenible no acaba aquí, el seu celler ha estat construït amb material reciclat i s’integra perfectament en l’entorn natural. La visita guiada et mostra el procés artesanal que segueixen per elaborar els seus vins i finalitza amb un tast de 3 vins i caves. També ofereixen visites curioses a bord d’un helicòpter, amb pica-pica inclòs.

Alella Wine Tours et proposa la tercera activitat del dia. Un paquet que inclou una visita al celler Alta Alella, una excursió en segway i un dinar en un restaurant. Alta Alella és un celler ecològic i també el projecte personal de l’enòleg Josep Maria Pujol-Busquets, que el va posar en marxa el 1991.

En l’elaboració dels seus vins eviten l’ús de qualsevol element químic. També usen tècniques ancestrals com l’adob verd i el compostatge orgànic. Ho comprovaràs durant la visita guiada. Després de recórrer les instal·lacions arriba el moment de pujar al segway i recórrer els paisatges de vinyes. L’experiència finalitza amb un àpat al restaurant Can Cabús.

Parc Activ Natura.

Parc Activ Natura.

A la tarda, et dirigeixes a Santa Susanna. Allí es troba el parc d’aventura Activ Natura, on podràs passar una tarda d’activitats a l’aire lliure. Compta amb un circuit d’aventures al bosc, amb gairebé 1 km de tirolines.

A més de saltar d’arbre en arbre a través de ponts, cables i xarxes, també et divertiràs amb jocs de combat simulat com el laser combat. A diferència del paintball, no es dispara cap projectil, sinó un raig invisible d’infrarojos de llarg abast, de fins a 200 m. El parc també organitza el Forest Escape, un escape room que es juga a l’aire lliure. I si encara vols més activitat, hi ha excursions en quad, rutes a cavall i rutes d’orientació per gaudir del paisatge del Parc Natural del Montnegre i el Corredor.

A punt per a l’aventura?