El tour per la Catalunya interior dels Granell

La família Granell ja té el cotxe carregat per passar una setmana recorrent l’interior de la Costa Daurada. Han reservat l’allotjament, però la resta ho deixen a la improvisació. La primera parada és a les Muntanyes de Prades. Aquí, a Prades, l’anomenada vila vermella per la construcció de les seves cases amb la pedra vermella característica de la zona, faran una mica de cultura.

El recinte emmurallat de l’església de Santa Maria la Major, de transició del romànic al gòtic, els ha impressionat. Tot seguit, s’han enfilat cap a la muntanya per visitar l’ermita de l’Abellera, situada dins d’una cova a 1.020 metres d’alçària, des d’on han contemplat tota la frondosa vall del riu Brugent.

Després de fer un mos i de comprar llonganisses en una botiga de la vila, han decidit fer una volta en BTT per gaudir de la natura. El destí: el Parc Natural de la Serra de Montsant. Els nens han gaudit molt amb les pistes forestals i els corriols. Les vistes des dels penya-segats, característics de la zona, els han deixat bocabadats. I és que aquí la conservació de la qualitat del cel nocturn és essencial per mantenir la flora i la fauna de la zona.

També els han impressionat les cases de pobles com Cabacés o Cornudella de Montsant, que repten la muntanya. Finalment, han deixat les bicis i han passejat pel camí de la Llibreria fins a arribar a un espectacular pont natural excavat a la roca. Hi han passat per sota, però els han dit que el millor lloc per observar-lo és des de la cinglera dels Ventadors.

Al capvespre han arribat cansats i contents al Xalet de Prades, un complex rural on han reservat un parell d’iglús amb un sostre de vidre panoràmic 360º. Aquí els esperen moltes nits estrellades, pensant en l’aventura que els espera l’endemà.

Benvinguts a la vostra Catalunya, família Granell.

Et proposem

El Grand Tour de Catalunya

El Grand Tour de Catalunya

El Grand Tour de Catalunya és un recorregut que explora de nord a sud i d’est a oest el territori. És un itinerari per conèixer, descobrir, viure, tastar i gaudir de Catalunya en vehicle.

Viu la cultura a Catalunya

Viu la cultura a Catalunya

La cultura és el que fa diferent cada poble. Et proposem un munt d’experiències per gaudir de la cultura catalana en tota la seva varietat. Gaudeix del menú cultural que t’hem preparat.

Deixar-se atrapar per l’essència de viles i pobles encantadors

Deixar-se atrapar per l’essència de viles i pobles encantadors

Quan recorris Catalunya visitaràs viles marineres de cases blanques, pobles pirinencs de pedra i pissarra i viles que són el testimoni de civilitzacions passades.

Rutes que emocionen

Rutes que emocionen

Embarca’t en un viatge cap a un somni a Catalunya. Escull el teu camí dels Pirineus, del Patrimoni, del Mediterrani, de l’Interior, de Vinyes i Monestirs... quin és el teu?

Assaborir la millor cuina catalana

Assaborir la millor cuina catalana

De la teva estada a Catalunya te n’emportaràs infinitat de records per guardar a la memòria del gust. Cada zona del territori té el seu propi caràcter i tradicions arrelades que es deixen sentir a través dels ingredients i les receptes.

Percebre les aromes de vins que perduren a la memòria

Percebre les aromes de vins que perduren a la memòria

A Catalunya, tot et parla de vi. Els jaciments més antics. Els monestirs medievals. Els templers. El Modernisme. La història. El patrimoni. L’arquitectura...

Sentir de prop el magnetisme del cel blau fent activitats a l’aire lliure

Sentir de prop el magnetisme del cel blau fent activitats a l’aire lliure

A Catalunya pots realitzar rutes senderistes, rutes en BTT, descensos d’aigües braves i practicar activitats ecoturístiques durant tot l’any.

Pedala, explora i descobreix

Pedala, explora i descobreix

El ciclisme de carretera, una activitat molt popular a Catalunya, en permet conèixer els paisatges sorprenentment canviants, la rica història i l’ampli patrimoni.

Gaudir de la bici en mode 'slow'

Gaudir de la bici en mode 'slow'

Bona part de la geografia catalana és perfectament hàbil per al traçat de rutes turístiques i de descoberta de l’entorn a sobre d’una bicicleta sense necessitat de ser un ciclista experimentat.

10 raons excel·lents per fer senderisme a Catalunya

10 raons excel·lents per fer senderisme a Catalunya

Caminar és la manera més senzilla de conèixer un territori, de copsar-ne tots els detalls. Tens moltes raons per venir a fer senderisme a Catalunya, aquí te’n donem 10 d’importants.

Festival de senderisme: Molt més que caminar

Festival de senderisme: Molt més que caminar

Als Pirineus de Catalunya caminar és un plaer que s’acompanya de cultura i gastronomia. L’edició 2021 dels Festivals de Senderisme dels Pirineus arriba amb més força que mai. Troba el teu.

Activa’t a Catalunya

Activa’t a Catalunya

Muntanyes, valls, rius, llacs, platges... La diversitat de paisatges de Catalunya la converteix en la destinació ideal per a realitzar tot tipus d’activitats a l’aire lliure.