El sabor del Delta de l’Ebre

A més de 135 km de Barcelona, l’Ebre és el protagonista del paisatge. La diversitat d’hàbitats naturals és el secret de la varietat culinària a les Terres de l’Ebre. Els boscos i les planes de l’interior donen vida a fruites, hortalisses i al característic arròs de la zona. El mar, les badies i les basses, en canvi, és d’on s’extreu el millor peix i marisc. En una bona escapada a aquesta zona sens dubte que val la pena degustar les seves propostes gastronòmiques, especialment aquelles que elaboren els hotels gastronòmics.

Els gustos de la cuina amb essència ebrenca

L’Algadir del Delta és un hotel gastronòmic que es troba al municipi de Poblenou del Delta. Envoltat per les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada, la seva cuina és un autèntic homenatge a la tradició gastronòmica de la zona. La família Capella Papiol cultiva des de fa dècades el seu propi arròs i regenta aquest hotel inaugurat el 2007, que transmet en cada detall la passió pel territori.

Compta amb 11 modernes habitacions i un restaurant especialitzat en cuina tradicional. L’aposta pels productes de proximitat és clara: l’arròs, la carn d’ànec i el marisc són tres imprescindibles. La seva carta inclou fins a 12 receptes diferents d’arròs: arròs bomba a la marinera, arròs carnaroli caldós amb escamarlans o arròs amb costella i calamarsets. Elaboren receptes de cuina catalana, però sense renunciar a la modernitat i els nous productes. Deixa’t aconsellar a l’hora de prendre vins, en tenen una gran selecció.

Arròs exquisit de l'Algadir del Delta.

Arròs exquisit de l’Algadir del Delta.

Hotel amb sommelier al capdavant

Diego Arasa dirigeix ​​amb entusiasme i entrega l’Hotel Restaurant Diego, on el tresor és la cuina. L’allotjament es troba entre el Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports de Tortosa-Beseit. La cuina de proximitat basada en productes de temporada i el celler amb una àmplia oferta de vins són la seva marca d’identitat.

Diego, propietari de l’hotel, és també el sommelier del restaurant i s’encarregarà d’oferir-te el millor vi per a cada ocasió. És l’acompanyament perfecte per a les seves carns de vedella i bou de ramaderia pròpia, els peixos i mariscos de la llotja de Sant Carles de la Ràpita o les hortalisses de l’horta del Montsià. I és que els ingredients del territori són els protagonistes en aquest restaurant amb 25 anys de tradició gastronòmica.

Terrassa de l'Hotel Restaurant Diego.

Terrassa de l’Hotel Restaurant Diego.

 

Foto de portada: © Hotel l’Algadir del Delta

El menjador de l'Hotel Restaurant Diego.
Preparació de còctels a l'Hotel l'Algadir del Delta.
Diversos plats de l'Algadir del Delta.
Arròs amb cargols de l'Hotel l'Algadir del Delta.
Terrassa de l'Hotel Restaurant Diego.