El sabor cultural de Barcelona

L’essència del patrimoni modernista i medieval es fon amb la tradició culinària catalana per oferir aquesta ruta sensorial. Tradició, gust i molta passió defineixen aquest recorregut per Barcelona i Costa Barcelona.

En aquest viatge de 4 dies per Costa Barcelona i Paisatges Barcelona combinaràs gastronomia i cultura a parts iguals.

T’allotjaràs durant 3 dies a l’Hotel Barcelona 1882, un establiment situat molt a prop de dos grans atractius modernistes de la ciutat: la Sagrada Família i el Recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau. En temporada d’estiu, l’hotel obre un bar al terrat que compta amb piscina i ofereix vistes panoràmiques de la ciutat.

  

Dia 1: Ruta enogastronòmica catalana

Amb Aborígens t’espera una primera jornada marcada per la tradició culinària catalana. La ruta Rural Catalan Artisans Food t’endinsarà en les arrels de la seva cuina. Durant tot un dia visitaràs 3 cellers i 3 productors d’aliments artesanals.

Exploraràs territoris rurals que encara subsisteixen. També coneixeràs artesans que mantenen vives les tradicions gastronòmiques i que estimen el seu treball. Formatgers, ramaders, forners, pescadors… Tots t’explicaran la seva història i com treballen. L’esmorzar, el dinar i tots els tastos hi estan inclosos, així com el transport.

  

Dia 2: Modernisme i enoturisme a Costa Barcelona

El segon dia et trasllades a Santa Coloma de Cervelló, a mitja hora escassa de Barcelona. Allí es troba la Colònia Güell, un complex tèxtil modernista fundat per l’empresari Eusebi Güell el 1890 i construït per l’arquitecte Antoni Gaudí. Durant la visita guiada entraràs a la Cripta Gaudí, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquest edifici singular de columnes tortes destaca perser el laboratori d’idees arquitectòniques de Gaudí que més tard incorporaria a la construcció de la Sagrada Família.

A la tarda, el destí són els cellers Vilarnau de la DO Cava a Sant Sadurní d’Anoia. És un recinte, ara avantguardista, d’una finca en la qual ja es conreaven les vinyes el segle XII amb vistes als cims de la Muntanya de Montserrat. En aquest celler realitzaràs una visita combinada de cava + xocolata artesanal. Primer, recorreràs les vinyes i la zona de vinificació per finalitzar amb un tast comentat de 3 caves. Després, visitaràs l’Espai Xocolates Simón Coll en el mateix recinte, on degustaràs xocolata artesanal. Un audiovisual et descobrirà el procés d’elaboració.

Aliments artesanals a Aborígens.

Aliments artesanals a Aborígens.

Dia 3: Visita a un monestir medieval i sopar modernista

Sant Benet de Bages, primer destí del dia, és una població a menys d’una hora de Barcelona. Aquí tens una visita programada per conèixer la història dels monjos que van habitar el Monestir de Món Sant Benet. Aquest recinte mil·lenari compta amb vinyes documentades des del segle XI un gran celler gòtic. A més, forma part de la Ruta del Vi DO Pla de Bages.

Durant la visita Experiència Medieval realitzaràs un recorregut per aquest monestir, en què hologrames, projeccions audiovisuals i efectes sonors et transportaran al passat i t’ajudaran a conèixer els seus mil anys d’història.

De tornada a Barcelona, a la nit el pla és un sopar al Restaurant de l’Hotel Casa Fuster, situat al barri de l’Eixample. Aquest edifici modernista va ser construït per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Com a dada curiosa, quan es va construir el 1908 era considerat l’edifici més car de Barcelona pels materials que es van utilitzar en la seva construcció, com els marbres de gran qualitat.

En el seu restaurant ofereixen una carta mediterrània i avantguardista, amb productes frescos de temporada i un ambient exclusiu. Mentre sopes, pots veure la panoràmica de la part alta del passeig de Gràcia de la ciutat a través dels seus grans finestrals.

  

Dia 4: Panteons artístics i Museu de la Xocolata a Barcelona

 L’últim dia de viatge el passes sencer a Barcelona. El matí comença amb una ruta diürna pel Cementiri de Montjuïc, el més extens de Barcelona. Polítics com Francesc Macià, pintors com Santiago Rusiñol o l’arquitecte Ildefons Cerdà estan enterrats aquí.

El passeig recorre 40 sepultures, incloent mausoleus i escultures d’alt valor artístic realitzades entre els anys 1888 i 1936. La majoria de les famílies burgeses de Barcelona que tenien casa al passeig de Gràcia també tenien un panteó aquí. Per aquest motiu, en veuràs alguns realitzats per arquitectes com Josep Puig i Cadafalch, un dels més importants del modernisme català.

A la tarda tens una cita al Museu de la Xocolata, al barri del Born. Et proposem una visita guiada per descobrir el seu procés d’elaboració i les tradicions catalanes que tenen com a protagonista aquest aliment. Al final de la visita, realitzaràs un tast.

Amb aquesta visita, en ple centre de Barcelona, molt a prop de la platja, finalitza aquesta ruta tan saborosa per Barcelona.