El Mont-roig de Miró

Quan era petit Joan Miró baixava a nedar a la platja de la Pixerota de Mont-roig del Camp, on estiuejava. Aquí s’inspirà per pintar una de les seves primeres obres, Platja de Mont-roig, i des de llavors aquest municipi va ser clau en els seus orígens artístics i en el desenvolupament de la seva obra.

A la ruta Joan Miró, inspirat en Mont-roig coneixeràs els indrets que van inspirar l’artista Joan Miró i el mas familiar de Mont-roig on va començar tot. Aquí va ser on, després de passar una malaltia de petit, Miró va decidir convertir-se en artista, en contra de la voluntat del seu pare. I també on va concebre tota la seva obra. Al mas es pot visitar l’estudi on treballava, que està tal com el va deixar l’any 1976 quan va marxar de Mont-roig.

La ruta també et porta a visitar l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, situada a 294 m d’altitud, dalt d’una gran roca de pedra sorrenca típica d’aquesta zona. Aquesta ermita sempre va impactar Miró per la seva forma cúbica i la seva original situació, desafiant les lleis de l’equilibri, que per Miró era el secret de la seva obra. L’ermita, a més, ofereix unes vistes espectaculars del Camp de Tarragona. La sortida inclou també una passejada pel nucli de Mont-roig.

Un cop acabada la ruta, segur que t’emportes un “trosset” de Mont-roig al record, tal com feia Joan Miró quan marxava de viatge, que s’emportava una garrofa del seu mas a la butxaca.

Activitat ajornada temporalment a causa del coronavirus SARS-CoV fins a nou avís.

Quan: Tot l’any.

On: Mont-roig del Camp

Organitza: Mont-roig Miami Turisme
Pl. de Tarragona, s/n
43892 Miami Platja (Tarragona)
Tel. +34 977 810 978