El Grand Tour de Catalunya

El Grand Tour de Catalunya és un recorregut que explora de nord a sud i d’est a oest el territori. És un itinerari per conèixer, descobrir, viure, tastar i gaudir de Catalunya en vehicle. És un viatge i molts viatges a la vegada, perquè cada viatger se’l pot organitzar al seu gust, el pot recórrer al seu ritme, en qualsevol moment de l’any, i triar entre una gran oferta d’experiències diverses a fer.

Tram 1: Barcelona – Tarragona

El punt de partida del Grand Tour de Catalunya és la ciutat de Barcelona i el seu llegat modernista, que ens porta fins a la Tarragona romana, terra de calçots, cava i xató. Pel camí, ens descobreix la muntanya de Montserrat, Cardona i el seu castell, i el patrimoni historicoartístic de Solsona. També ens mostra els paisatges de vinyes i els cellers del Penedès, l’encant de Sitges i el llegat musical de Pau Casals al Vendrell, fins a arribar a les platges del Garraf i el nord de la Costa Daurada.

Tram 2: Tarragona – Lleida

De la Tàrraco romana parteix aquest tram que ressegueix el litoral de la Costa Daurada, entre oliveres mil·lenàries i vinyes, on podrem fer un tastet de la cuina marinera de Cambrils i explorar el Delta de l’Ebre en canoa o bicicleta. S’endinsa cap a l’interior seguint el curs del riu Ebre deixant enrere la costa per descobrir-nos la natura salvatge dels Ports, l’art de Picasso, les catedrals del vi de la Terra Alta i del Priorat i els impressionants monestirs de la Ruta del Cister, com el de Poblet, fins a arribar a Lleida.

Tram 3: Lleida – La Seu d’Urgell

Des de Lleida i la seva icònica Seu Vella aquest tram surt de la plana per endinsar-se als Pirineus de Catalunya. La Val d’Aran, els petits pobles medievals, el cel estrellat del Montsec i el conjunt d’esglésies romàniques de la Vall de Boí es converteixen en els companys de viatge. Un viatge que també inclou una visita al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i esports d’aventura al riu Noguera Pallaresa, abans d’arribar a la Seu d’Urgell.

Tram 4: La Seu d’Urgell – Figueres

Arrencant a la Seu d’Urgell, el tram es dirigeix cap a l’est creuant els Pirineus de Catalunya mentre voreja el Parc Natural del Cadí-Moixeró. La ruta passa pel monestir de Ripoll, amb la seva façana amb escenes bíbliques, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb els seus 40 volcans, i municipis emblemàtics de la zona com Santa Pau, Besalú i Banyoles. Culmina a Figueres, porta d’entrada a l’univers del geni Salvador Dalí. 

Tram 5: Figueres – Barcelona

Des de Figueres aquest tram segueix navegant per l’univers surrealista Dalí visitant Cadaqués i el Cap de Creus. Continua per la Costa Brava, plena de viles marineres amb els seus camins de ronda i els ports pesquers, com el de Palamós. Els pobles medievals, com Peratallada, ofereixen un descans a mig camí abans de travessar el Montseny i fer una parada a les platges i els pobles pescadors de Costa Barcelona. El punt final de trajecte és Barcelona.