Desconnexió familiar entre volcans

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa s’obre camí entre valls, cims com el Puigsacalm, el riu Fluvià i camps de cultiu sorgits a partir de l’activitat volcànica. Un paisatge divers que convida a ser explorat en família. Els volcans i la fauna de la zona seran els teus companys de viatge.

Et proposem una sortida de 3 dies pels Pirineus de Catalunya, a l’entorn del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En aquest viatge t’allotjaràs 2 nits a la casa rural Mas Garganta, molt a prop d’Olot, a una hora de Barcelona. Aquesta masia del s. XIV es troba a la Vall d’en Bas, dins del Parc Natural de la Garrotxa.

Envoltada de camps, ofereix servei de guarderia, el Miniclub, perquè els pares puguin desconnectar alguna estona. També compta amb zona de jocs infantils i un hort propi. A més, molt a prop es troba la Via Verda del Carrilet Olot-Girona per fer sortides familiars amb bicicleta.

 

Dia 1: Fauna pirinenca i excursió sobre lava de volcà

El matí comença amb una visita al Molló Parc, a la Vall de Camprodon. Un recinte de 10 hectàrees protegides de boscos i prats on habiten animals autòctons del Pirineu, tant salvatges com de granja. Fins a 31 espècies que viuen en semillibertat, entre les quals es troben els ossos, les marmotes, els linxs o els cérvols.

Després de veure els animals et dirigiràs al Molló Parc Aventura, just al costat. Us esperen 4 circuits als arbres on els nens i nenes podran recórrer ponts tibetans, tirolines, xarxes i túnels. Cada circuit s’adapta a una edat diferent per garantir la seguretat.

A la tarda, Trescàlia us proposa una ruta per caminar per la lava a Sant Joan les Fonts, en ple Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Aquest parc és el millor exemple de paisatge volcànic de la Península i un dels més destacats d’Europa. Compta amb itineraris per recórrer els 38 volcans més emblemàtics, així com la Fageda d’en Jordà. Aquest bosc de faigs forma part del parc i és excepcional i amb un cert aire màgic perquè els seus arbres creixen a una altitud inferior a la que se solen trobar aquest tipus de boscos.

Durant l’itinerari amb Trescàlia recorreràs els cons volcànics més importants del parc, com el Croscat, el més gran de la Península.

 

Dia 2: Visita a una granja i excursió en ruc

El segon dia de ruta visitaràs la granja Mas La Coromina a Joanetes, en ple cor de la Vall d’en Bas. Funciona des de fa més de 50 anys, quan només tenien dues vaques, i ha anat evolucionant fins a arribar als més de 400 caps de bestiar actuals.

Ofereixen explicacions molt didàctiques i pensades perquè els nens i nenes entenguin les particularitats de la vida en el camp, a través de jocs i tallers. Aquí visitaràs les quadres on cuiden les gallines, els porcs i els conills. També podràs tocar els vedells, donar menjar a les vaques lleteres i veure com es munyen.

Excursió en ruc amb Rucs i Someres.

Excursió en ruc amb Rucs i Someres.

A la tarda, a les Preses muntaràs a lloms d’un ruc de raça autòctona catalana per descobrir el Parc de la Pedra Tosca. Durant l’excursió, organitzada per Rucs i Someres, comprovaràs que el parc està format per un laberint de camins, parets seques i cabanyes antigues.

Els nens entendran com era la vida dels habitants de la Garrotxa de fa 150 anys i la seva relació amb aquest paisatge volcànic. També podran jugar a orientar-se entre les cruïlles i els camps de cultiu que formen part d’aquest parc.

 

Dia 3: Amb bicicleta elèctrica pel Parc Natural de la Zona Volcànica

Naturatours organitza l’última sortida de la ruta, aquesta vegada amb bicicleta elèctrica (disposen de models infantils i amb cadira per a les famílies). Pots triar rutes de 3 a 6 hores. Una de les rutes s’inicia a Santa Pau i visita fins a 15 volcans del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Durant el recorregut guiat et descriuran cada volcà, l’any de la seva erupció, el color de la lava, la forma del cràter… També passaràs pels camps de fesols de Santa Pau, que compten amb Denominació d’Origen Protegida.

En tornar a la casa rural, els nens poden entretenir-se a la zona de jocs mentre fas les maletes per acomiadar-te d’aquest viatge familiar entre volcans.