Descobreix la Catalunya ignasiana

El Camí Ignasià és la ruta europea que recrea el camí i la conversió de Sant Ignasi de Loiola, fundador de la comunitat jesuïta, en el seu pelegrinatge a Jerusalem l’any 1522. Al juliol es va acabar la celebració de l’Any Jubilar del camí. Manresa també celebra enguany els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi al municipi amb diversos actes.

La ruta s’inicia al Santuari de Loiola, a Azpeitia, al País Basc, i finalitza a Manresa, on Sant Ignasi es va quedar durant més de 10 mesos. En aquesta Ciutat amb Caràcter és on va experimentar una gran transformació personal.

El seu lloc d’oració va ser una cova de Manresa, actualment anomenada cova de Sant Ignasi. Aquesta petita cova natural, molt a prop del riu Cardener, és crucial en la història del pensament ignasià, ja que va crear la base dels seus exercicis espirituals. Està situada sota el Centre d’Espiritualitat Ignasiana, que forma part d’un complex sobre les balmes on hi ha també el Santuari de la Cova.

Basílica de la Cova de Sant Ignasi a Manresa / Turisme de Manresa

Basílica de la Cova de Sant Ignasi a Manresa / Turisme de Manresa

Qui era Ignasi de Loiola?

Sant Ignasi de Loiola va ser un militar nascut a Azpeitia que després de caure greument ferit durant la defensa de Pamplona, a principis del segle XVI, es va entregar a la fe catòlica. Va ser aleshores quan va emprendre un pelegrinatge cap a Jerusalem, a Terra Santa.

Camí Ignasià: una ruta, moltes motivacions

Aquesta ruta de pelegrinatge és una experiència per si mateixa. L’objectiu no és arribar a l’última etapa, sinó fer i viure camí. És una proposta per a tots els que vulguin retrobar-se amb la natura, desconnectar de la rutina i trobar-se a ells mateixos. No cal ser un pelegrí ni tenir una motivació religiosa per emprendre la ruta.

Més enllà de la motivació espiritual, la proposta del tram català del Camí Ignasià és també gaudir del gran patrimoni cultural i natural que ofereix. Recorrent-lo trobaràs l’imponent Pla de Lleida, els paisatges de l’oli de les Garrigues, la ciutat històrica de Cervera o la icònica muntanya de Montserrat, fins a arribar al cor de Catalunya, Manresa. Aquesta proposta cultural també es pot combinar amb el turisme actiu i realitzar rutes de senderisme i cicloturisme a l’entorn natural del camí.

Tu tries com vols recórrer el camí

No cal fer tot el camí: pots triar alguna de les etapes en territori català que uneixen Fraga, Lleida, Palau d’Anglesola, Verdú, Cervera, Igualada, Montserrat i Manresa. Són 258 quilòmetres en 9 trams que es poden fer en un dia, a peu o en bicicleta.

Copyright imatge de portada i interior: Turisme de Manresa

Et proposem