Descensos d’aigua dolça a Catalunya

Vols descendir per rius amb desnivells de més de 6 metres? Has provat a remar en un camp de regates de dimensions olímpiques? A Catalunya, si practiques la modalitat de rem i piragüisme, pots combinar l’entrenament en instal·lacions perfectament equipades amb els descensos trepidants i l’emoció de les noves experiències.

Practicar el ràfting o el piragüisme en aigües braves a la Noguera Pallaresa als Pirineus de Catalunya és una experiència única. Aquest riu està considerat el millor d’Europa en aigües braves i combina diversos nivells en els seus 60 km navegables. La primavera és la gran època per practicar aquest tipus d’esports aquàtics, ja que els rius porten una major quantitat d’aigua produïda pel desglaç de les muntanyes.

Si practiques el rem i el piragüisme a Catalunya disposes d’una oferta variada per agafar la canoa i començar a solcar l’aigua. Llacs, camps olímpics de regates, rius d’aigües braves… per a tots els gustos i nivells.

Agafa els rems i el casc i llança’t a l’aigua.

Aigües tranquil·les i braves als Pirineus de Catalunya

Als Pirineus de Catalunya pots combinar la pràctica del piragüisme i el rem amb esports aquàtics d’aventura com el ràfting i l’hidrospeed (hidrotrineu) a les aigües braves de rius com la Noguera Pallaresa.

A Sort es troba el camp de regates l’Aigüerola, un espai natural ideal per a la pràctica d’esports de riu i molt ben equipat per entrenar i per realitzar competicions internacionals com la Copa del Món de caiac d’estil lliure ICF WorldCup FreeStyle. Disposa d’una zona d’aigües braves de 375 m, a més dels quilòmetres navegables del riu Noguera Pallaresa.

Piragüisme descens riu Noguera Pallaresa slalom

Piragüisme al riu Noguera Pallaresa

També pots practicar rem o piragüisme durant tot l’any al Parc Olímpic del Segre a la Seu d’Urgell, gràcies a la seva central hidroelèctrica, que garanteix el cabal d’aigua. Aquí pots alternar les aigües braves i les tranquil·les al seu canal de 800 metres paral·lel al riu Segre, que es bifurca en dos canals d’aigües braves de 500 metres amb un desnivell de 6,5 metres. A més, disposen de remuntadors mecànics perquè els piragüistes puguin reiniciar el recorregut sense necessitat de baixar de l’embarcació.

Girona – Costa Brava: escenari mundial de rem

Equips de rem com el de la Universitat de Cambridge s’han entrenat durant 20 anys a l’estany de Banyoles. Un escenari ideal per a la pràctica d’aquest esport durant tot l’any, que compta amb un clima suau i instal·lacions per continuar l’entrenament cardiovascular un cop fora de l’aigua.

Rem al llac de Banyoles

El camp de regates de Banyoles disposa de fàcil accés a l’aigua i té les dimensions oficials de la Federació Internacional de Rem (FISA), amb més de 2.134 metres de longitud. El 2021 serà la seu de la competició a nivell mundial de rem World Rowing Masters Regatta.

El canal olímpic de Catalunya a Costa Barcelona

Si ets un piragüista experimentat, el canal olímpic de Catalunya t’ofereix unes condicions immillorables per gaudir d’aquest esport. Construït amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, està situat a Castelldefels, a quinze quilòmetres de Barcelona.

El seu canal artificial té una longitud de 1.250 metres, una amplada de 130 metres i una profunditat de 4 metres. S’hi entrenen assíduament diversos clubs esportius de piragüisme i rem. A les seves instal·lacions es practica sobretot el piragüisme, el windsurf, la vela i l’esquí aquàtic, però es poden practicar altres esports d’equip i fins i tot el golf i el ciclisme.

Rem a Amposta

De regates per les Terres de l’Ebre

Les aigües tranquil·les i amb poc corrent del riu Ebre són l’escenari ideal per als entrenaments i la competició de rem. Amposta ofereix als esportistes un canal amb una recta de 2.200 metres, la distància mínima per a l’organització de regates de rem olímpiques, perquè gaudeixin de les travessies i puguin posar-se a punt per a la competició. Compta, a més, amb un centre de tecnificació esportiva, una instal·lació amb màquines específiques, sala de musculació i gimnàs orientat a millorar la qualitat tècnica dels joves remers.

Ja tens a punt la piragua?