De ruta familiar pel riu Ebre

Pedalant entre boscos de ribera i arrossars, seguiràs el curs del riu Ebre. T’endinsaràs per parcs naturals com el dels Ports i el del Delta de l’Ebre. Descobriràs llacunes, aiguamolls, illes i vies verdes en família, l’essència del cicloturisme per les Terres de l’Ebre.

Et proposem un viatge de 4 dies per les Terres de l’Ebre, a menys de dues hores de Barcelona, per gaudir en família del cicloturisme. La primavera i la tardor són bones èpoques per pedalar en família, ja que les temperatures són suaus.

En aquesta ruta t’allotjaràs 3 nits en una casa rural, el Vilar Rural d’Arnes. Aquest establiment de 4 estrelles està envoltat d’olivars i vinyes. Disposa del certificat Bikefriendly i forma part de la ruta de la Via Verda de la Terra Alta. Compta també amb una granja d’animals. El seu entorn, el Parc Natural dels Ports, és ideal per practicar el senderisme entre imponents parets de roca.

 

Dia 1: Visita a un molí d’arròs i ruta cicloturista per una via verda

A Amposta inicies aquesta ruta amb una visita al Molí de Lo Nostre Arròs. T’endinsaràs pel Parc Natural del Delta de l’Ebre, una de les principals zones humides del Mediterrani occidental, que ofereix una gran diversitat biològica per la confluència de les aigües marines, fluvials i subterrànies. Aquí, aquesta empresa familiar productora d’arròs organitza visites guiades al seu molí per conèixer el procés de cultiu d’aquest cereal. Les visites inclouen degustació d’aquest producte.

El cultiu tradicional de l’arròs és el principal motor econòmic del Delta de l’Ebre juntament amb el turisme. En aquest entorn envoltat de llacunes, arrossars i fauna marina es poden realitzar moltes activitats. Al Molí de Lo Nostre Arròspoden suggerir-te’n algunes.

A la tarda, rodaràs amb una bicicleta elèctrica per la Via Verda de la Terra Alta amb Deltacleta. El recorregut transcorre per una antiga via de tren que connecta l’Aragó amb el Delta de l’Ebre. En total són 183 quilòmetres que es poden realitzar en diverses etapes. Els 27 km que travessen la Terra Alta van des d’Arnes fins al Pinell de Brai.

Circularàs entre paisatges de muntanya i embassaments naturals com els de les poblacions d’Horta de Sant Joan, Bot i Prat de Comte. També passes per l’Antiga estació del ferrocarril de Benifallet, ara reconvertida en hotel gastronòmic. La via verda arriba fins a Tortosa, que disposa d’un carril bici que la uneix amb L’Aldea.

 

Dia 2: Navegant en caiac pel riu Ebre

Des d’Amposta parteix una excursió en caiac organitzada per Riu A l’Ebre. El pla per al matí del segon dia de viatge és la ruta Les Illes. Navegaràs pel riu Ebre en direcció a l’Illa de Sapinya, que compta amb un bosc de ribera amb més de 130 espècies de plantes catalogades. Ocells com els corbs marins i les garses reials nien aquí.

Riu avall arribaràs a l’Illa de Gràcia, la segona més gran del Delta de l’Ebre després de la de Buda. Aquí es conreen cítrics i encara que sigui propietat privada es pot explorar l’entorn i gaudir del seu bosc de ribera. La ruta dura poc més de 3 hores.

Delta de l'Ebre.

Delta de l’Ebre.

Dia 3: Cicloturisme pel camí de Sant Jaume

La tercera jornada de ruta faràs un tram del Camí de Sant Jaume amb l’empresa organitzadora Esgambi. El tram català del camí comença al Cap de Creus (Costa Brava) i acaba a Alcarràs (Terres de Lleida). En concret, realitzaràs el tram que va de Tortosa a Batea. Gran part d’aquest tram coincideix amb el sender de gran recorregut GR-99, que segueix el curs del riu Ebre des del seu naixement a Fontibre (Cantàbria) fins a la seva desembocadura al Delta.

El recorregut entre Tortosa i Batea el realitzaràs amb bicicleta. L’empresa Esgambi disposa de totes les varietats: de passeig, elèctrica i també equipades amb cadires per a nens. Pel camí passaràs pel Parc Natural dels Ports, ple de barrancs i valls estretes on habita la cabra salvatge.

En arribar a la vila emmurallada de Batea rodaràs per un paisatge de vinyes i descobriràs el jaciment del poblat ibèric del Tossal del Moro.

 

Dia 4: Jornada familiar de kàrting

L’últim dia de ruta, gaudiràs d’un pack familiar de kàrting al Kàrting Terres de l’Ebre de Roquetes. Un circuit per córrer carreres de karts, que disposa d’una pista de 6 metres d’ample per realitzar avançaments. També compta amb zones ràpides i zones corbes per posar a prova els conductors més experimentats. Per donar-hi més emoció, compta amb un sistema de cronometratge.

De tornada a l’hotel, pots relaxar-te a la seva piscina exterior amb vistes al massís dels Ports, envoltada de camps d’oliveres. Un moment de relaxació per finalitzar la teva ruta cicloturística per les Terres de l’Ebre.