Cultura i natura en profunditat

Sabies que la Vall d’en Bas és l’únic poble que representa Catalunya al Programa de Memòria del Món de la UNESCO? És un recull dels principals documents que han marcat la història universal, i el llibre del Sindicat Remença de la Vall hi està inclòs. Aquesta i d’altres curiositats és el que trobareu al Centre de Natura i Cultura de Can Trona, que vol donar a conèixer el patrimoni de la zona. Al seu Ecomuseu hi ha un espai d’interpretació de la història, la flora i la fauna i la geologia de la Vall d’en Bas. Els nens n’aprendran a través dels audiovisuals, les pantalles tàctils amb jocs i els panells informatius de la sala.

Can Trona és tota una inspiració per animar-vos a descobrir la terra de volcans, laves i antics llacs que és la Garrotxa. Trobareu diferents itineraris per endinsar-vos als seus paisatges i gaudir d’indrets com el Salt de Sallent, l’ermita de Santa Magdalena, el mirador de la Vall d’en Bas o el volcà Racó. A prop hi teniu el poble de Sant Esteve d’en Bas, alçat sobre un petit turó. No us perdeu la carn a la brasa del Restaurant La Casilla. I si voleu passar la nit a la zona, acosteu-vos a les modernes instal·lacions de l’alberg de la Vall d’en Bas.

Centre de Cultura i Natura Can Trona
Passatge de Can Trona, 26
Joanetes 17176
La Vall d’en Bas. Girona
Tel. 972 69 21 77
www.cantrona.cat

Can Trona
Can Trona
Vall d'en Bas
Vall d'en Bas

Et proposem

D'Olot a Girona en bicicleta

D'Olot a Girona en bicicleta

Descobriu en família La Garrotxa i el Gironès pedalant sobre una bicicleta entre boscos, castells i rius.

En ruc pels camins de Pedra Tosca

En ruc pels camins de Pedra Tosca

Al municipi de Les Preses hi ha un laberint perquè els nens corrin, juguin i s’hi perdin fins que en trobin la sortida. Parlem del Parc de Pedra Tosca.

Un dia a pagès entre vaques i vedells

Un dia a pagès entre vaques i vedells

Tots sabem que els més petits senten una atracció especial pels animals i aquí a la Vall d'en Bas els podran veure de ben a prop.

Assaboreix la Vall d'en Bas

Assaboreix la Vall d'en Bas

És l’hora de fer un mos. Si als vostres petits els agrada el formatge, no us podeu perdre la visita guiada a La Xiquella.