Coneix el Call jueu de Lleida

La visita guiada Les veus de la Cuirassa és una excel·lent oportunitat per aprofundir en la vida, la història i les tradicions de la Cuirassa, el barri jueu de Lleida, d’on van ser expulsats fa 500 anys els últims jueus lleidatans.*

Acompanyat d’un guia coneixedor del llegat jueu de la ciutat, passejaràs pels carrerons d’aquest barri que va convertir-se en una de les comunitats jueves més importants de la Corona d’Aragó, molt avançada científicament i que comptava amb una escola de medicina pròpia.

Recorrent aquest call jueu veuràs les restes arqueològiques de tallers de pergaminers, cases del poble i la casa d’un ric prohom jueu: la Casa del Pogrom. Va ser incendiada durant un atac al segle XIV. Amagava una gran quantitat de peces d’aixovar com ara calders de coure, canelobres, peces ceràmiques de la vaixella i armes de defensa que s’han recuperat en excavacions recents.

*Recomanem comprovar les restriccions per la Covid-19 abans de viatjar. Tingues en compte que algunes activitats es poden veure alterades per les mesures de prevenció aplicades.

Quan: Un cop al mes durant tot l’any. Cal reserva prèvia.

On: Lleida

Organitza: Museus, equipaments culturals i centres patrimonials de la ciutat de Lleida.

Turisme de Lleida
C/ Major, 31
25007 Lleida
Tel. +34 973 700 319
infoturisme@paeria.cat