Cavalls de competició al Cobert de Vilaformiu

L’Oriol Casals va obrir el seu primer mas d’agroturisme l’any 1994 a 5 minuts de Berga. Prové d’una família de ramaders que han criat de tot: des de cabres i conills fins a vaques i ara també cavalls de competició. El Cobert de Vilaformiu és una finca d’explotació ramadera, rodejada de pastures i boscos.

Al mas principal hi viuen l’Oriol i la seva família, i també hi ha tres cases més destinades al turisme rural. Són masos totalment equipats on les famílies i els visitants que s’hi apropin , gaudiran de la tranquil·litat, la natura i els animalons. A l’exterior de la finca hi ha piscina i zona de barbacoa i a l’interior una bona llar de foc per gaudir del caliu després d’un dia intens ple d’emocions.

La principal activitat de la finca és la cria de vaques i cavalls, una passió més que una feina per a l’Oriol. Aquests cavalls són especials, ja que són de competició. Una activitat que atrau molt els visitants, sobretot les famílies amb nens i nenes, és veure els poltres i interactuar amb ells. A la primavera és quan solen néixer i a tothom li encanta apropar-se i poder tocar-los. Els cavalls i les vaques pasturen a la finca, així que qui vulgui també pot ajudar a donar-los de menjar.

Al mas no ofereixen servei de menjador, ja que les cases estan completament equipades per poder cuinar-hi. Sí que ofereixen un servei de càtering de la zona, per si algú no té gaires ganes de posar-se als fogons.

El senderisme és una de les activitats que més recomana l’Oriol. Prop de la finca hi ha tres rutes senyalitzades, una bona opció per practicar l’esport i fer cultura. Una d’elles és la del Camí dels Bons Homes, el sender de llarg recorregut GR 107. Caminant per aquest sender es poden seguir les empremtes dels càtars per pobles, esglésies i castells medievals.

Els visitants que s’allotgen a les cases de Vilaformiu poden aprofitar-ho per descobrir els voltants de la finca. Una visita recomanada és anar fins a Berga i pujar al castell de sant Ferran. També pujar al santuari de la Mare de Déu de Queralt. Aquest indret, situat a 1.200 metres d’altitud, és conegut com el “balcó de Catalunya”, ja que ofereix unes vistes espectaculars de les valls del Bages i el Baix Berguedà des del mirador de les Tres Creus o des del balcó de Garreta.

El Cobert de Vilaformiu ofereix com a activitat destacada la de muntar a cavall a l’Hípica Vilaformiu. Situada molt a la vora de l’allotjament rural, aquest centre ofereix rutes, passejades i també sessions d’hipoteràpia per a tots aquells que estimin els cavalls. A més, l’hípica la gestiona el germà de l’Oriol, el Bernat. Tot queda a casa.

Més informació: El Cobert de Vilaformiu

Camí dels Bons Homes @ Inmedia Solutions S.L.
@ ADBerguedà
Habitació taronja @ El Cobert de Vilaformiu
Sala @ El Cobert de Vilaformiu
@ El Cobert de Vilaformiu