Catalunya, destinació gastronòmica de mar i muntanya

La manera més deliciosa de viatjar per Catalunya és assaborint la nostra gastronomia. La cuina catalana és un saborós retrat que et mostra la diversitat paisatgística d’aquest territori petit, on conviuen en harmonia mar i muntanya.

Entaulant-te i degustant els nostres productes i receptes visitaràs tots els racons del territori català. Som una regió plena de tresors gastronòmics provinents tant del mar com de la terra, que varien en funció de l’època de l’any. Els xefs aprofiten aquesta riquesa i diversitat per crear cartes atractives als restaurants, que evolucionen al llarg de l’any incorporant nous plats que reflecteixen el pas dels mesos i els canvis d’estacions.

Dins el panorama gastronòmic català conviuen els restaurants que aposten per una proposta creativa i innovadora amb els que defensen el patrimoni culinari tradicional que ens identifica i defineix. Una cuina autèntica, tradicional i alhora creativa, elaborada amb productes de qualitat.

Productes amb distinció

Per la seva excel·lència i personalitat, tenim molts productes que tenen el distintiu oficial europeu de denominació d’origen protegida (DOP) o d’indicació geogràfica protegida (IGP). Ambdós certificats s’atorguen a productes típics arrelats a una regió que els proporciona un caràcter específic i un sabor inimitable.

Gamba de Palamós / Cristian García

Gamba de Palamós / Cristian García

Vins històrics

Els vins catalans també mereixen una menció especial. Van ser els grecs els qui van introduir el cultiu de la vinya a l’Empordà, i després els romans la van estendre a les terres del sud. Des d’aleshores els vins han estat un element rellevant de la gastronomia catalana. Tastar algun vi de les 11 denominacions d’origen i 1 de cava és conèixer les particularitats de cada paisatge, del clima i de la cultura de cada regió on creixen les vinyes i on estan els cellers que els elaboren. “Qui sap tastar mai no beu vi, sinó que degusta secrets’’, com va dir el genial Salvador Dalí.

Reserva taula i gaudeix del paisatge gastronòmic de Catalunya.