Catalunya és artesana i cervesera

El vi i el cava no són les úniques begudes estrella que coronen les taules a Catalunya. La cervesa artesana fa anys que es va guanyant el seu lloc i la seva fabricació ja és tot un fenomen en ciutats com Barcelona o Lleida. Recorre el territori i assaboreix cada racó a través de les múltiples cerveses d’elaboració pròpia que existeixen. Algunes són més afruitades i florals, en d’altres destaquen les notes torrefactes, n’hi ha de refrescants i lleugeres i també de cremoses i suaus. Totes tenen una cosa en comú: la qualitat de la matèria primera i un curós procés d’elaboració.

NaparBCN

NaparBCN

Barcelona glop a glop

No hi ha millor manera de degustar la varietat de cerveses artesanes de Catalunya que endinsant-se als carrers de la seva capital i recorrent un per un els anomenats brewpubs. És el nom que reben els locals que elaboren i serveixen diferents especialitats d’aquesta beguda artesana i que estan de moda a la ciutat. És el cas de BlackLab Brewhouse, al Palau del Mar. Es descriuen com el lloc dels amants de la cervesa i ofereixen un restaurant amb sabors internacionals i fàbrica de cervesa pròpia. Algunes són de producció continuada, com la popular Claudia, i altres de més estacionals, amb sabors molt especials.

NaparBCN és un altre dels brewpubs que trepitgen fort, en aquest cas a l’Eixample. La seva carta gastronòmica es complementa amb la qualitat de la seva cervesa i amb la decoració del local, que recorda els inicis del segle XX. Serveixen la cervesa a la barra directament connectada amb els tancs de fermentació, una experiència única. Molt a prop, a tan sols un carrer, Garage Beer fabrica també la seva millor cervesa artesanal. Posseeix un ampli local amb caràcter industrial que fa honor al seu nom i ofereix delícies artesanals amb renom com la IPA o la Riba.

Garage Beer

Garage Beer

Més informació a National Geographic.

Et proposem

Degustació en bona companyia

Degustació en bona companyia

Qui l'elabora de manera artesanal sap que no hi ha dues cerveses iguals, i és justament aquesta varietat la protagonista del Barcelona Beer Festival.

De ruta per la tradició cervesera de Lleida

De ruta per la tradició cervesera de Lleida

Aquesta és la idea d'una agrupació de microcerveseries que es dedica en cos i ànima a fabricar aquest producte i vol donar a conèixer el seu valor afegit.