Can Pletis, la casa ‘smart-chic’ més alta de Molló

Els pares de la Jeanine es van enamorar d’una casa a Molló el 2014. Estava en un estat ruïnós i van decidir comprar-la i reformar-la per convertir-la en la seva segona residència. Però va arribar la crisi i van haver de decidir si vendre-la o treure’n un rendiment. Així que van sol·licitar un ajut de la Unió Europea i això els va permetre tirar endavant amb el projecte de l’allotjament rural.

La casa no és una casa qualsevol. És un xalet d’alta muntanya modern que compta amb tota mena de luxes, com un hot tub (bany japonès amb caldera de llenya) a l’exterior, piscina climatitzada, 2 habitacions suite amb jacuzzi… Can Pletis forma part del grup Boutique homes, cases de vacances amb un concepte smart-chic, de gran funcionalitat i un disseny sorprenent.

A més d’aquests detalls de luxe, el xalet està situat dalt d’un turó, a 1.400 metres d’alçada. Com diu la Jeanine, és la casa més alta de Molló. Un fet que propicia gaudir d’unes vistes excepcionals de la vall de Camprodon, tant de dia com de nit. A les golfes de la casa disposen de finestrals al sostre i també d’un telescopi per descobrir estels durant les nits estrellades dels Pirineus de Catalunya.

La casa, de 6 habitacions, compta amb zona de barbacoa, un gran paller, un celler, una sala de billar i zona de jocs amb tirolines per als nens. Es lloga sencera i un dels detalls de benvinguda que reben els hostes és una panera d’embotits artesans elaborats a Molló.

Malgrat que la família no té una explotació ramadera, als terrenys de la casa s’hi poden veure cavalls i vaques. Com explica la Jeanine, són animals de la gent del poble que els té allà pasturant i que suposen un atractiu més de la casa. Així que tant els veïns de Molló com els hostes estan encantats. Tots hi guanyen.

La casa està envoltada de prats i preciosos senders. De fet, per Molló passa el sender de gran recorregut GR11. És una ruta molt recomanable per la zona que es pot fer per trams. Es pot gaudir d’aquells més propers a Can Pletis, anant des del Parc Natural de les capçaleres dels rius Ter i Freser, el del Cap de Creus o el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera, i ja en el Pirineu més occidental, passant pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i inclús el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Per als esquiadors, la proximitat de les estacions de muntanya de Vallter i Vall de Núria fan que Can Pletis sigui una casa ideal per anar-hi durant l’hivern.

Una visita que agrada molt a les famílies, comenta la Jeanine, és la del Molló Parc. En aquest refugi de fauna salvatge dels Pirineus catalans hi ha 31 espècies d’animals autòctons en semillibertat. S’hi poden veure ossos, marmotes, linxs i cérvols, entre molts altres. Al poble de Molló recomana una passejada pels carrers empedrats per descobrir el seu llegat romànic. L’església de Santa Cecília del segle XII n’és un exemple.

Més informació: Can Pletis