Cambrils, la capital gastronòmica de la Costa Daurada

La flaire de la bona cuina marinera és un dels reclams més populars de Cambrils. Aquesta Vila Marinera està considerada la capital gastronòmica de la Costa Daurada per la gran qualitat de les matèries primeres, com el peix fresc i les verdures i hortalisses de Km 0.

Al llarg de l’any, la vila celebra diverses jornades gastronòmiques, com la de les galeres, els calamars o les carxofes. Dos dels protagonistes de la cuina de Cambrils són els fideus rossos i el suquet de peix. Tasta aquests dos populars plats de pescadors als restaurants de la vila, maridats amb qualsevol dels vins de les DO tarragonines.

Una altra proposta relacionada amb la gastronomia marinera és fer una visita guiada a la llotja de la vila, a la Confraria de Pescadors del port, i també contemplar l’espectacle de l’arribada de les barques carregades de captures.

Cambrils conserva dos monuments del seu llegat històric, sempre lligat a la mar. La vil·la romana de la Llosa, situada molt a prop del Passeig Marítim, és el primer. Aquest jaciment obert al públic va ser habitat entre els segles I aC i VI dC. El segon és la torre de l’Ermita. Aquesta torre de defensa medieval, utilitzada per defensar-se dels atacs pirates, també es pot visitar i acull durant tot l’any l’exposició permanent Un lloc anomenat Cambrils, així com també diverses exposicions temporals que hi organitza el Centre d’Estudis Cambrilencs.

Aquesta vila marinera és una Destinació de Turisme Familiar i ofereix un munt d’activitats per a les famílies, tant a l’estiu com a l’hivern.

Un dels indrets familiars més visitats és el Parc Samà, un jardí botànic que creix al voltant de la que va ser la residència de Salvador Samà, Marquès de Marianao, un indià que va fer fortuna a Cuba. Quan va tornar cap a Catalunya va voler que l’illa continués molt present a la seva vida. Li va encarregar a l’arquitecte Josep Fonserè i Mestres que li dissenyés una casa envoltada de jardins i un llac que evoquessin Cuba. El resultat són uns jardins que combinen el paisatge natural cubà amb el romanticisme.

Cambrils compta amb un total de 9 platges per gaudir del mar i de la pràctica dels esports nàutics, com les excursions en catamarans i velers, els batejos de submarinisme o les sortides en caiac. El Passeig Marítim és perfecte per gaudir, a peu o en bicicleta, del paisatge del litoral cambrilenc.