Cal Roset, una casa amb grans vistes a la Vall d’Àssua

Des del 2006, Cal Roset rep els hostes que vulguin gaudir del paisatge de l’alta muntanya i viure una experiència a pagès. La Montse és qui s’encarrega d’aquesta casa rural de Caregue, situada a la Vall d’Àssua.

L’antiga casa de pagès es va reformar per convertir-la en dues cases de poble independents i totalment equipades. Malgrat que no tenen servei de menjador, la Montse sempre té alguna recomanació per tastar un arròs amb carreretes (moixernons) en un restaurant proper o per comprar tupí, un formatge típic pallarès elaborat amb llet d’ovella i aiguardent, en alguna botiga.

A Cal Roset, miris on miris, només veus muntanyes, verd i un cel blau i net que fa goig. Des de les terrasses dels allotjaments es pot gaudir d’un dinar amb sobretaula amb els amics o la família, acompanyat d’unes vistes excepcionals a 1.165 metres d’altitud.

La Montse és una dona ben enfeinada, però sempre té temps per atendre els seus hostes. De fet, viu al costat de la casa rural. A més a més de gestionar la casa, també fa de pastora i surt a aviar (pasturar) el seu ramat d’ovelles xisquetes, una raça autòctona dels Pirineus de Catalunya.

Si les famílies que hi venen a fer estada volen anar a veure les ovelles, la Montse els acompanya. Sobretot perquè als nens petits els encanta veure-les i tocar-les. A l’estiu, l’activitat de Cal Roset és molt intensa. Com comenta la Montse, ve molta gent per gaudir d’excursions per la Vall d’Àssua i quedar-se bocabadats amb les vistes a la muntanya del Montsent de Pallars, a 2.883 metres d’altitud.

Una altra recomanació, per als més valents, és gaudir d’una jornada de bany al riu de Caregue. Nedar en aquesta aigua ben freda, malgrat les temperatures d’estiu, és tot un repte per als de ciutat!

Per a les famílies que vulguin iniciar-se en el descens de barrancs, a prop de la casa hi ha moltes opcions. El barranc de Berrós és ideal per als nens i les nenes ja que és fàcil i curt, i compta amb nombrosos tobogans que el fan molt divertit. Sortir a caminar i explorar el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici o fer un circuit de BTT són altres activitats que es poden fer al voltant de Cal Roset.

Una altra visita imperdible és Caregue. Un poble de postal, amb cases de pedra i teulades de pissarra on es pot passejar tranquil·lament i visitar l’església de Sant Martí i el seu retaule gòtic.

També podran gaudir dels paisatges amb la seva BTT o descobrir els paratges més emblemàtics del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Més informació: Cal Roset