La bici: enoturisme sobre dues rodes al Bages

Els aficionats al ciclisme tenen la comarca del Bages entre les seves destinacions preferides. Per les seves rutes en bicicleta, però també pels vins de la DO Pla de Bages. Anima’t a fer un recorregut de dos dies sobre una bici que et porta a descobrir cellers i paratges marcats per la cultura vinícola del Bages.

L’itinerari és de 50 quilòmetres, dividit en dues etapes. La primera comença a l’estació d’autobusos de Manresa i t’acosta a les tines dels Tres Salts. Les tines són construccions utilitzades per produir el vi. Sobretot a finals del segle XVI i el XVII va ser quan es van estendre més per la comarca.

Visita al monestir de Sant Benet de Bages

La ruta segueix en direcció al monestir de Sant Benet de Bages (fundat l’any 960) per fer-hi una visita guiada —veuràs l’espectacular audiovisual amb hologrames que s’hi projecta—, i dinar. A la tarda és el moment del primer tast de vins al petit celler familiar Solergibert d’Artés. És una explotació petita, ja que conreen unes 10 hectàrees de vinyes. Després, les últimes pedalades del dia t’acostaran a la Masia l’Abadal, un restaurant i allotjament rural on soparàs algun dels seus plats de cuina tradicional catalana i passaràs la nit. Quan arribis trobaràs la taula parada dins unes antigues tines de vi.

Les croquetes casolanes de La Xicra

L’endemà, t’enfiles a la bicicleta per anar fins a Horta d’Avinyó a submergir-te en l’artesania vinícola del celler Abadal. Visitaràs les instal·lacions i assaboriràs alguns dels seus vins més coneguts. Finalitzada la degustació, rodes cap a Artés per descobrir el restaurant La Xicra. Les seves croquetes casolanes et faran recuperar del cansament d’una manera gairebé miraculosa! Serà la darrera parada abans d’emprendre el retorn cap al punt de partida, l’estació d’autobusos de Manresa.

Et ve de gust sortir a pedalar?

Visita enoturística entre les barraques de pedra seca al Bages

des de 15,00€ Reservar Paisatges Barcelona

Et proposem

Vins a vista d’ocell

Vins a vista d’ocell

Des de les alçades, el Pla de Bages adquireix una nova bellesa. Al Parc de l'Agulla t’enlairaràs per sobrevolar en globus aquesta regió vinícola envoltada per Montserrat, les muntanyes de sal i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac. En acabar el vol i per recuperar-te de les emocions, tens a punt una visita reposada i un tast al celler del Mas de Sant Iscle, de la DO Pla de Bages. Es tracta d’un mas d’origen medieval documentat des de l’any 950, bressol del cultiu de la vinya a la comarca.

Brindis al castell

Brindis al castell

Les coses prohibides atrauen. És una mena d’instint difícil de reprimir, i amb aquesta experiència li pots donar ales. Al Celler Oller del Mas t’obriran les estances del castell medieval del segle X, on tenen les instal·lacions, que normalment estan tancades al públic. Serà una visita exclusiva per a tu que clourà amb un tast del seus vins. El brindis et servirà per obrir boca abans del dinar que t’espera a L'Ó de Sant Benet de Bages. Amb el xef Jordi Llobet al capdavant, el restaurant va ser guardonat amb una estrella Michelin el 2013.

Canelons de col verda manresana

Preparació:

És una variant verda dels clàssics canelons: aquí l’embolcall és de col verda. Per preparar-los bulls la carn amb les cebes, els tomàquets i hi poses sal. Escorres la carn i la tritures. A banda, bulls les fulles més tendres de la col amb aigua i sal. Tot seguit, farceixes cada fulla de col amb la carn picada i l’emboliques en forma de caneló. A mesura que tens a punt els canelons els vas col·locant en una safata, els cobreixes amb beixamel i hi poses el formatge. Quan tens la safata a punt, la poses al forn per gratinar.

Ingredients:

  • 1 col verda manresana
  • 250 g de retalls de carn de porc tallats a daus
  • 250 g de retalls de carn de vedella tallats a daus
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets madurs
  • Beixamel
  • Formatge ratllat
  • Sal
  • Aigua