Aventures sense fi a la Costa Daurada

Una escapada en família a Tarragona i Reus dona per a molt. Per viure emocions fortes i experiències úniques a PortAventura. Per sentir-te com si fossis el protagonista de la pel·lícula Gladiator.  

Per posar-te una polsera que t’obre les portes d’indrets emblemàtics de Reus. Corda’t el teu cinturó i el dels nens i gaudeix del viatge. Comencem:

DIA 1

Benvinguts al món PortAventura

Si vols passar-t’ho bé i viatjar a llocs ben llunyanssense sortir de Catalunya, atura’t al PortAventura World, la primera parada de l’escapada. Dins d’aquest món de diversió hi ha tres parcs de temàtica molt diferent però igual d’atractius. Visitem primer el PortAventura Park, que recrea sis mons amb molta fidelitat: Mediterrània, Polinèsia, Xina, Mèxic, Far West i SèsamAventura. Cadascun compta amb diferents atraccions: des de les més tranquil·les per als més petits de la casa fins a les més vertiginoses per als més grans. És el cas del Shambhala, una de les muntanyes russes més altes d’Europa, 76 m, i amb la caiguda més llarga. També n’hi ha una per als més petits: la Tami Tami, que circula sobre aigua.

A PortAventura Park tens 5 móns de diversió. Quin t'agradarà més?

A PortAventura Park tens 5 móns de diversió. Quin t’agradarà més?

La següent aturada és Ferrari Land, l’únic parc temàtic a Europa dedicat a la icònica marca d’automòbils. Són 75.000 metres quadrats creats per viure les emocions de la velocitat amb propostes per a totes les edats. Tens l’accelerador vertical més alt i ràpid  d’Europa, el Red Force, i un gran circuit de curses on podràs competir en família. Amb els seus simuladors, els nens podran posar-se a la pell dels pilots o jugar a ser mecànics als boxs.

I a l’estiu, no et perdis PortAventura Caribe Aquatic Park. Els nens, i els grans, trobareu els tobogans més divertits i les piscines més espectaculars. Us costarà sortir de l’aigua.

Vine a veure i tocar la Tarragona romana. Tarragona Turisme / Manel R. Granell

Vine a veure i tocar la Tarragona romana. Tarragona Turisme / Manel R. Granell

Una de romans

Després de dinar al parc, on hi ha tot de restaurants per triar, és hora d’anar cap a Tarragona i passar una tarda romana. Conèixer la història és més entretingut per als nens amb una visita teatralitzada. Personatges vestits de romans t’acompanyen en el recorregut i escenifiquen accions de la vida quotidiana perquè els nens entenguin millor com es vivia en el passat. Moltes visites inclouen tallers didàctics on els nens participen en jocs i es vesteixen amb túniques com uns veritables romans.

Aprofiteu per veure un gladiador romà de prop durant el Festival Tàrraco Viva. Tarragona Turisme / Manel Antolí

Aprofiteu per veure un gladiador romà de prop durant el Festival Tàrraco Viva. Tarragona Turisme / Manel Antolí

Si hi aneu a l’estiu, durant el festival Tàrraco Viva, a l’Amfiteatre se celebren al vespre espectacles de lluita de gladiadors que, juntament amb l’ús de les últimes tecnologies, us faran gaudir d’una experiència molt especial.

Una altra opció és participar en les moltes activitats familiars que programa el MuseuNacional Arqueològic de Tarragona. Hi ha jocs on s’han de superar proves per aconseguir totes les peces i construir entre tots una ciutat romana, tallers de manualitats de fang per fer una joguina romana…

DIA 2

La Tarragona més marinera

Aprofita el matí per visitar el barri de pescadors del Serrallo, a bord del tren turístic TàrracoTren. Durant el recorregut veuràs l’arribada de les barques al moll amb les captures del dia i respiraràs l’ambient mariner del moll de pescadors. Si us ve de gust, viure la subhasta del peix a lallotja de la Confraria de Pescadors és tota una experiència. El Museu del Port organitza visites guiades per conèixer tots els secrets d’aquest barri típic de Tarragona. Aprofita-ho per dinar un peix ben fresc en qualsevol dels restaurants del moll.

Al barri mariner del Serrallo els pescadors poden ensenyar-vos a cosir i arreglar les xarxes.

Al barri mariner del Serrallo els pescadors poden ensenyar-vos a cosir i arreglar les xarxes.

Posa’t la polsera a Reus

Després de dinar, darrera parada de la ruta: Reus. Aquí pots conèixer en família cinc indrets emblemàtics del patrimoni de la ciutat amb la polsera Vis!t Reus. Pensada per a totes les edats i amb un preu únic, et permet visitar durant tot l’any el Gaudí Centre, l’Institut Pere Mata, el campanar de l’església Prioral de Sant Pere, el Museu de Reus i el Museu Arqueològic de Reus. Tu decideixes quan i l’ordre.

Al Gaudí Centre de Reus els nens toquen, escolten i observen l'obra de Gaudí.

Al Gaudí Centre de Reus els nens toquen, escolten i observen l’obra de Gaudí.

Al Gaudí Centre, l’únic centre d’interpretació sobre la vida i l’obra de Gaudí al món, els nens s’aproparan a l’obra de l’arquitecte Gaudí mitjançant els sentits de la vista, l’oïda i el tacte. En aquest espai interactiu els nens entendran com creava i què l’inspirava a l’hora de fer les seves obres. Al final de la visita, pots provar amb el taller de trencadís i posar a prova la teva creativitat.

Ja has triat la paret on col·locaràs el trencadís dels teus fills?

 

PortAventura World

Avinguda Alcalde Pere Molas, km 2
43480 Vila-seca (Tarragona)
T. +34 902 202 220
www.portaventuraworld.com

Imatge de portada: PortAventura Park

PortAventura Caribe Aquatic Park
Tarragona romana. Tarragona Turisme / Manel R. Granell
Gaudí Centre de Reus.
Parc Ferrari Land de PortAventura World.
Polsera Vis!t Reus.