Animals de granja i fauna salvatge a Casa Macià

A Casa Macià són ramaders de tota la vida. És un negoci familiar del poble de Roní que van començar fa 30 anys i que ara ja compta amb cavalls, vaques, ovelles i gallines. La Pepita és l’amfitriona de la casa que rep els visitants. S’encarrega de gestionar totes les tasques relacionades amb la casa, mentre el seu marit i els seus fills s’encarreguen de tenir cura del bestiar.

A Casa Macià pots llogar una casa sencera de 4 habitacions o bé un parell d’apartaments totalment equipats, sense servei de menjador. La casa, com a detall curiós, té una piscina climatitzada al soterrani i els apartaments disposen d’una terrassa des d’on es pot observar els estels i gaudir dels cels nítids d’alta muntanya. A més de la tranquil·litat de l’entorn del Parc Natural de l’Alt Pirineu, aquest allotjament rural ofereix unes magnífiques vistes del cim del Monteixo i de la Vall d’Àssua.

Com diu la Pepita, a Casa Macià conviden a tothom que vulgui a compartir uns dies amb ells i experimentar la vida de pagès. Conèixer els animalons de la seva granja situada a 2 km de la casa és una de les activitats que més agrada a les famílies. Durant l’hivern, el bestiar és a la granja i poden apropar-se per tocar-los o donar-los de menjar. Com que a l’estiu els animals pugen a pasturar a l’alta muntanya, a Casa Macià deixen un parell d’ovelles a la granja perquè les famílies amb nens puguin veure-les i tocar-les. Tot un detall que a la Pepita li encanta fer. Una altra visita que té molt bona acollida és anar a l’hort a collir verdures.

En aquesta casa pairal també recomanen rutes entre la natura per gaudir del paisatge. Una que no falla mai és el Camí de la Fauna. És un itinerari per conèixer els animals salvatges de la zona que arriba fins al Mirador d’en Miquel, on hi ha una zona de pícnic per fer un mos a alta muntanya. És molt probable que us topeu amb algun isard, cérvol o senglar.

A prop de Roní es troba el parc natural més gran de Catalunya, el de l’Alt Pirineu. Aquí les activitats de natura no s’acaben mai: senderisme, caiac, ràfting, excursions amb raquetes de neu… Si veniu amb canalla, no podeu deixar de visitar la Casa de l’Os Bru. En aquest espai situat a la Casa Sastrès d’Isil, els nens aprendran què mengen, quant pesen i altres curiositats sobre aquest mamífer dels Pirineus. També experimentaran com s’hiberna en una ossera i sabran identificar les petjades d’os.

Més informació: Casa Macià