A la recerca de l’or del Segre

Sabies que al riu Segre hi havia autèntics buscadors d’or? Si vols convertir-te en un d’ells durant una jornada, apunta’t a l’experiència L’or del Segre. A la recerca del somni de Mariam.

Per rememorar el temps en què Balaguer va viure una autèntica febre d’or sota poder musulmà, aquesta experiència comença al Museu de la Noguera, on coneixeràs la importància de l’explotació de l’or al riu Segre i compartiràs el somni de la Mariam, una resident de la vila -que podia haver estat musulmana, jueva o cristiana, les tres cultures que convivien a la ciutat llavors- per trobar el preuat or.

Després et posaràs les botes per endinsar-te en el riu i buscar l’or tal com ho feien en aquella època. Una experiència que als nens segur que els agrada. A la vora del riu faràs un tast d’olis de la Noguera i de vi de la DO Costers del Segre.

Per acabar, al Centre d’Interpretació de l’Or de Balaguer t’ensenyaran a separar les palletes d’or de la sorra del riu. I si se t’obre la gana, pots fer un dinar andalusí amb plats que incorporen or comestible, com a activitat opcional de la ruta.

Viu una aventura al Segre, amb una mica de sort t’emportaràs una palleta d’or…

Activitat ajornada temporalment a causa del coronavirus SARS-CoV fins a nou avís.

Quan: D’abril a octubre

On: Balaguer

Organitza: Museu de la Noguera – Centre d’Interpretació de l’Or del Segre
Plaça dels Comtes d’Urgell, 5
25600 Balaguer (Lleida)
Tel. +34 973 445 194