Estacions familiars: a la neu amb els petits (2/2)

L’esquí és un esport familiar. S’encarreguen de confirmar-ho algunes de les estacions de muntanya dels Pirineus de Catalunya, que compten amb el segell de Turisme Familiar que atorga l’Agència Catalana de Turisme. Et posen totes les facilitats perquè gaudeixis de la neu amb els més menuts.

Port Ainé: Aprendre a esquiar mentre fa nous amics

L’estació de muntanya del Pallars té un Parc d’Aventura als Arbres dins del Parc Lúdic. Escales movedisses de troncs a 7 m d’altura, un pont tibetà, tirolines… Són alguns dels elements del circuit que poden fer els nens a partir de 7 anys i 1,20 m d’alçada, acompanyats per un adult. Aquesta temporada han reforçat les mesures de seguretat.

El Bateig de neu és un paquet d’activitats amb el qual, en un sol producte i una sola compra, es pot gaudir d’un matí d’iniciació a l’esquí. L’han pensat per a nens a partir de set anys. Inclou una hora de classe teoricopràctica i dues hores de curset d’esquí, que farà en grup a la zona debutant de l’estació. A més d’aprendre a esquiar, coneixerà nous amics.

Parc Lúdic de Port Ainé / FGC

Parc Lúdic de Port Ainé / FGC

Espot: Coneixes el disc golf?

L’estació del Pallars té el privilegi d’estar situada al costat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Per tant una visita a l’estació permet gaudir d’aquest espai natural de gran bellesa. Si vas amb nens, aprofita el Parc Lúdic d’Espot, que té tubbing, pista de trineus i fins i tot disc golf, un esport que es juga amb un disc volador i unes cistelles.

La diversió en família segueix més enllà de l’esquí. Espot està ubicada a les Valls d’Àneu, una de les destinacions dels Pirineus amb el segell de Turisme Familiar de l’ACT. Això vol dir que hi trobareu infinitat d’activitats per fer amb nens. Els allotjaments certificats també pensen en els petits amb una oferta d’equipaments i activitats per facilitar l’estada de les famílies.

Esquiadors debutants a Espot / FGC

Esquiadors debutants a Espot / FGC

Boí-Taüll: Combina l’esquí amb les activitats culturals

El Jardí de neu de Boí-Taüll és on els nens a partir de tres anys aprenen a esquiar. Gestiona la instal·lació l’Escola d’Esquí Vall de Boí i les activitats es fan a l’aire lliure. Sota cobert, i per a nens de dos a sis anys, hi ha la llar d’infants. Aquí els nens juguen protegits mentre els pares esquien.

De la Vall de Boí és probable que coneguis la seva cara cultural, a través del patrimoni romànic que s’hi concentra. En té una segona que t’interessa: la familiar. Aquest racó pirinenc té el segell de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme. Des d’itineraris de natura, circuits al Balneari de Caldes de Boí, visites a les esglésies romàniques, que són Patrimoni Mundial per la Unesco… són molts els plans en clau infantil.

Snowboard per a nens / Boí-Taüll Resort

Snowboard per a nens / Boí-Taüll Resort

Masella: Quan es fa de nit comença l’esquí

L’estació de la Cerdanya també està certificada amb el segell de Turisme Familiar. Compta amb jardí de neu perquè els nens de 3 a 6 anys aprenguin a esquiar. Si són més petits, entre 18 mesos i 3 anys, poden jugar a la Caseta dels Nens, que està a cobert a les instal·lacions de l’Escola d’Esquí de Masella. Tots dos serveis funcionen en cap de setmana i festius.

L’aposta de Masella per l’esquí nocturn ja està consolidada, i no per això deixa de cridar l’atenció i destacar. Pren-ne nota: aquesta temporada obre el domini nocturn dijous, divendres i dissabtes. Als teus fills els encantarà això de lliscar sota la llum de la lluna i viure el bon ambient que s’hi genera. Quan tornin a casa, presumiran amb els amics de l’experiència.

Esquí nocturn a Masella

Esquí nocturn a Masella

Tant si vols tenir temps per esquiar sol, com per gaudir de la neu amb els nens, aprofita els avantatges que t’ofereixen les estacions d’esquí i de muntanya familiars a Catalunya.

Posts relacionats

Els 5 anys són l’edat ideal perquè els nens comencin a esquiar

Els 5 anys són l’edat ideal perquè els nens comencin a esquiar

Canvia els esquís per les dues rodes del segway

Canvia els esquís per les dues rodes del segway

Descobreix als teus fills la passió per la neu

Descobreix als teus fills la passió per la neu

Les estacions de muntanya més familiars dels Pirineus de Catalunya

Les estacions de muntanya més familiars dels Pirineus de Catalunya