Els vins de l’Empordà es degusten més enllà del paladar

La Costa Brava és mar i és muntanya, és la terra de Dalí i de la Tramuntana i també és terra de vins. Parlar de vins de la DO Empordà és parlar de qualitat i tradició. En aquesta regió catalana la cultura del vi va aflorar quan hi van arribar els grecs segles enrere. Una manera per descobrir aquest tresor del país és el Vívid, el festival del vi de L’Empordà. Del 30 de març al 30 d’abril s’han programat més d’un centenar d’activitats que tindran el vi com a fil conductor.

Vi i caiac, un còctel que et captivarà

Si et decideixes a anar al Vívid, prepara’t per fer una immersió en el món del vi allunyada del tradicionalisme. És possible que alguna vegada hagis visitat unes vinyes i hi hagis arribat en cotxe, caminant o en bicicleta. Però t’hi has acostat mai en caiac? Al Vívid ho podràs fer amb l’Enocaiac.

Aquesta activitat comença a la platja de Llançà, on agafaràs un caiac amb capacitat per a dues persones, així que si tens parella és una opció molt original per gaudir del festival. Des d’aquí un guia et conduirà per la costa gironina fins a la platja de Garbet, a Colera. Amb un ritme suau, palada a palada, sentint la brisa marina a la cara, veuràs el mar de vinyes que cobreix una part del litoral de la Costa Brava. A més, el final de l’activitat té premi, quan arribis a la platja de Garbet t’espera a peu de sorra un fantàstic tast de vins de la zona comentat per un enòleg expert. Assaborir una copa de vi empordanès en un paratge així és una experiència que segur que recordaràs.

El festival et recull a l’estació de l’AVE

L’organització del festival ha pensat el programa al detall per a tots els públics. Si vas al Vívid des de fora de la província de Girona aquesta activitat t’interessa. És el Vinibus, un recorregut en autobús que parteix des de l’estació de l’AVE de Figueres i et porta a visitar dos cellers de la zona, on hi faràs un tast de vins. Tens dues modalitats de Vinibus, la primera només inclou el desplaçament i el tast, i la segona que incorpora la visita comentada als cellers amb un sommelier.

També pots gaudir de la cultura del vi en família fent l’activitat de Bike and Wine, que consisteix en una ruta en bicicleta i visita al Celler La Vinyeta, o pots fer la visita al Celler Martín Faixó, que inclou un dinar i jocs per a totes les edats. Això és només un tastet de tot el que t’espera al Vívid, només cal que t’hi acostis i et deixis seduir pel món del vi empordanès.

Tast de vins a Sant Pere de Rodes durant el Vívid.

Trobaràs tota la informació per fer les reserves a la web

El festival t’ho posa molt fàcil perquè redescobreixis la Costa Brava. Tens tot el mes d’abril farcit d’activitats repartides per diferents localitats de L’Empordà, així segur que trobaràs un forat a l’agenda per preparar una escapada. Si t’interessa alguna de les propostes cal que reservis prèviament la plaça contactant directament amb l’empresa que l’organitza. Trobaràs tota la informació per fer-ho a la pàgina web del festival o al fulletó informatiu, que també et pots descarregar des de la mateixa web.

Deixaràs escapar l’oportunitat de descobrir experiències enoturístiques inèdites?

12/04/14 Activitat del Vivid Empordˆ a Sant Pere de Rodes. FOTO:PERE DURAN

Imatges cedides pel Patronat de Turisme de la Costa Brava:

Foto de capçalera: Activitat al Celler Martin Faixó. Autor: Roger Lleixà

Foto 1: Tast de vins a SantPere de Rodes. Autor: Pere Duran

Foto 2: Visita guiada Sant Pere de Rodes. Autor: Pere Duran

Posts relacionats

Els imprescindibles gastronòmics del Montsià: l'arròs i els musclos

Els imprescindibles gastronòmics del Montsià: l'arròs i els musclos

Peregrinació a les catedrals del vi

Peregrinació a les catedrals del vi

Un viatge al passat vinícola de la Conca de Barberà

Un viatge al passat vinícola de la Conca de Barberà

Xavi Hernández i Gemma Mengual seran els nostres amfitrions

Xavi Hernández i Gemma Mengual seran els nostres amfitrions

A la pesca de la gamba de Palamós

A la pesca de la gamba de Palamós

Vins i natura a la Terra Alta

Vins i natura a la Terra Alta

Espigues, les estrelles dels allotjaments rurals

Espigues, les estrelles dels allotjaments rurals

Un brindis sostenible a Oller del Mas

Un brindis sostenible a Oller del Mas

Les millors propostes enoturístiques catalanes de 2015

Les millors propostes enoturístiques catalanes de 2015