Els Pirineus de Catalunya des de l’aire

Tant si has somiat amb volar alguna vegada, com si has volat (encara que sigui en somnis), pujar-te a un helicòpter pot ser una experiència intensa per veure de prop els pics nevats de la Val d’Aran, un laberint de 620 quilòmetres, ple de valls i paratges de postal.

Sabies que va estar pràcticament aïllada al trànsit fins a 1948? Els nadius saben de l’encant que produeix aquest racó muntanyenc que té un 30% del seu territori per sobre dels 2.000 metres, una gran barrera natural que fa caure d’esquena a vista d’ocell. Napoleó segur que va tenir malsons quan, a principis del segle XIX, va decidir envair aquest petit reducte natural. Qui tingués ales, devia pensar.

Els de Pyrenees Heliski coneixen la debilitat de l’home per volar. Des Vielha, capital de la Val d’Aran, ofereixen excursions d’altura per a grups de quatre o cinc (depèn de si ve un guia o no). Si vius la vida exprés hi ha un itinerari de 15 minuts, que recorre la meitat de la vall. Si et sents hereu d’Ícar, aquest peculiar producte mitològic grec, i vols gaudir de més estona a les altures, hi ha un tour de mitja hora que mostra tots els racons. Per sort avui dia no hem de fabricar nosaltres les ales i enganxar-les amb cera. En tenim prou amb contractar un helicòpter.

Un repte mentre estiguis volant: ¿pots veure un ursus arctos passejant pels Pirineus de Catalunya tranquil·lament? Un ós bru, vaja. Els entesos diuen que, en ocasions, és possible.

La Val d’Aran en autogir

Saps el que és un autogir? És un híbrid entre avió i helicòpter, amb ales i propulsat per una hèlix. Alti Sport Aventura t’ofereix la possibilitat de sobrevolar la Val d’Aran amb un autogir. El seu particular disseny li permet volar a velocitat lenta, per no perdre detall del paisatge, i té una gran capacitat de maniobra. La durada de vols que t’ofereixen és variada, ja que disposes de recorreguts que van dels 10 als 60 minuts.

Autogir/Altisport

Autogir/Alti Sport Aventura

Heliski: el plaer de lliscar per sobre de neu verge

Una altra activitat que pots fer a la Val d’Aran és l’heliski, una modalitat d’esport extrem per a esquiadors amb un nivell tècnic molt avançat. Consisteix a accedir en helicòpter a racons de la muntanya fora de l’abast de la resta d’esquiadors, emplaçaments on les teves petjades seran les primeres que quedin marcades sobre la neu. Des d’allà dalt podràs emprendre interminables descensos mentre gaudeixes d’unes vistes privilegiades.

Abans d’enfilar-te a l’helicòpter cal que t’informis de les condicions meteorològiques, del risc d’allaus i que vagis equipat amb un Arva, una pala i una sonda.

Potser ha arribat el moment de deixar enrere les teves pors per deixar-te seduir pels Pirineus de Catalunya des del cel.

Heliski/Pyrénées Heliski

Heliski/Pyrénées Heliski

 

La imatge de portada és de Pyrénées Heliski.

Posts relacionats

Menjar com un ‘foodie’ als hotels gastronòmics dels Pirineus (2/2)

Menjar com un ‘foodie’ als hotels gastronòmics dels Pirineus (2/2)

15 propostes que no et pots perdre per gaudir dels Pirineus de Catalunya

15 propostes que no et pots perdre per gaudir dels Pirineus de Catalunya

Viure com un esquimal als Pirineus de Catalunya

Viure com un esquimal als Pirineus de Catalunya

Canvia els esquís per les dues rodes del segway

Canvia els esquís per les dues rodes del segway

Rutes senderistes d'un dia pels Pirineus de Catalunya

Rutes senderistes d'un dia pels Pirineus de Catalunya