Els 5 anys són l’edat ideal perquè els nens comencin a esquiar

Un dels dubtes principals per als pares enamorats dels esports de neu és: quan pot començar a esquiar el meu fill? Segons els experts, la millor edat per començar és als cinc anys, tot i que hi ha moltes estacions dels Pirineus de Catalunya que ja ofereixen cursets per a nens a partir dels quatre anys.

Quan els nens s’inicien en l’esport blanc és important que vagin a poc a poc, que es familiaritzin amb la neu abans de començar a practicar l’esport. Per això, abans de començar les classes poden passar pel jardí de neu, el parc de neu o la guarderia, segons com en diguin a cada estació. Allà els ensenyaran a caminar amb estabilitat sobre la neu, a jugar amb els bastons i començaran a fer servir els remuntadors infantils.

Zona d'esbarjo infantil a Port del Compte/Oriol Clavera

Zona d’esbarjo infantil a Port del Comte/Oriol Clavera

Aprendre a la neu

Després ja ve el moment de les classes, ja siguin particulars o en grup. Per als nens és més fàcil aprendre a esquiar amb monitors especialitzats que amb els pares. Així ningú s’enfada. Ho fan divertint-se amb altres nens i els monitors saben què poden demanar-los a cada edat.

Totes les estacions d’esquí dels Pirineus de Catalunya compten amb escoles d’esquí. Es recomana que la primera classe d’iniciació sigui de dues hores. L’objectiu és que els nens s’adaptin al material i que experimentin per primera vegada el lliscament. Després, ja és moment de començar amb l’angle, el derrapatge i el gir en les pistes fàcils.

Monitor i alumne a la Molina/FGC

Monitor i alumne a La Molina

 

La fotografia de portada és de l’estació de Tavascan, de la fotògrafa Anaïs Sol.

Posts relacionats

Les estacions de muntanya més familiars dels Pirineus de Catalunya

Les estacions de muntanya més familiars dels Pirineus de Catalunya

Descobreix als teus fills la passió per la neu

Descobreix als teus fills la passió per la neu

Estacions familiars: a la neu amb els petits (2/2)

Estacions familiars: a la neu amb els petits (2/2)

Canvia els esquís per les dues rodes del segway

Canvia els esquís per les dues rodes del segway