La Vall d'en Bas - Les Preses

Gaudiu a La Vall d'en Bas - Les Preses de les vostres vacances en família!

Amagada entre muntanyes i apartada dels circuits turístics habituals, la destinació formada pels municipis de la Vall d’en Bas i les Preses, a la Garrotxa, és un veritable tresor per als amants de la tranquil·litat i la natura. La vall està formada per diferents nuclis de masies i cases de pedra, i els paisatges de prats, boscos, rius, gorgs i turons esquitxats de llogarets i ermites romàniques són un regal per a tots els sentits. Allotgeu-vos en una casa rural i gaudiu dels itineraris en bicicleta, a peu, a cavall o en burro a través de camins marcats com els d’Itinerannia, una xarxa de senders que transcorren per comarques pirinenques catalanes.
No us podeu perdre...
Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas
Per començar a explorar el territori no hi ha res millor que passar per Can Trona, un centre d’interpretació dedicat a la descoberta del municipi i de la comarca. Passegeu-vos per la sala de l’Ecomuseu i descobriu l’exposició permanent dividida en dos grans àmbits, la natura i la cultura, i visiteu també les exposicions temporals que s’hi programen.
Nucli antic del Malloll
A dalt d’un dels pujols més estratègics i visibles de la Vall d’en Bas, s’aixeca un conjunt de cases al voltant d’una església que formen una imatge de postal. És el poble del Mallol, i visitar els seus carrers i places és un petit plaer a l’abast de tothom!
Carrer de Teixeda dels Hostalets
El carrer de Teixeda és l’ànima dels Hostalets d’en Bas, un poble que es va crear entorn d’un hostal o hostalet, al peu de l’antic camí ral que anava d’Olot a Vic. És un dels nuclis més pintorescos de la comarca i destaca per les cases amb les corresponents eres al davant, plenes de testos amb geranis i panotxes que pengen de finestres i balcons.
Nucli antic de Sant Privat i de Sant Esteve d’en Bas
Sant Privat d’en Bas és un petit poble rodejat de muntanyes format per un conjunt de cases de pedra que envolten l’església romànica, a tocar d’un gran penya-segat en què es forma l’espectacular salt de Sallent. Sant Esteve d’en Bas, per la seva banda, s’alça sobre un petit turó a l’ombra de la serra del Puigsacalm. Passegeu pels seus nuclis antics i feu una excursió al salt de Sallent, n’hi ha d’aptes per als més petits i petites de casa!
Parc de la Pedra Tosca
El Parc de Pedra Tosca és un indret nascut amb la voluntat de recuperar, respectar i consolidar les actuacions fetes pels nostres avantpassats fa uns 150 anys. Endinseu-vos pel seu laberint de camins, parets seques, artigues i cabanes; i gaudiu del silenci i la sensació de viure sense pressa en un espai que esdevé un exemple de recuperació de paisatges naturals.
ALTRES DESTINACIONS
Descobriu totes les destinacions de turisme familiar de Catalunya