Descobrir Catalunya sense barreres

A Catalunya ens agrada exercir d’amfitrions i obrir les portes de casa nostra a tothom. Volem que t’hi sentis a gust, que gaudeixis de la riquesa del patrimoni cultural català, dels nostres paisatges singulars, i d’una gastronomia reputada mundialment. Per garantir-ho, ens hem proposat eliminar barreres i assumir la responsabilitat de fer de Catalunya una destinació accessible per a tots. Bona part dels establiments i recursos turístics del territori disposen de facilitats per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda, perquè el turisme sigui una activitat a l’abast de tothom.

Natura per a tothom

Catalunya compta amb destinacions accessibles per a tothom, que van del Mediterrani als Pirineus i de la Costa Brava a les Terres de Lleida. Alguns exemples són el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els Aiguamolls de l’Empordà o el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Però sobretot, hi ha un munt d’activitats preparades per a tothom. Pots banyar-te a moltes platges catalanes que tenen l’equipament necessari perquè tothom pugui gaudir del mar. I si el que vols és practicar el senderisme, et proposem recórrer alguns dels trams adaptats de les Vies Verdes de Girona i de la Terra Alta, o també el tram català del camí de Sant Jaume. Disposa de facilitats per a persones amb discapacitat sensorial que poden descarregar-se audio-signo-guies per no perdre’s cap detall del recorregut. Fins i tot, si ets aficionat a les altures, pots fer un vol en globus adaptat i passejar pel cel català o inclús llençar-te en parapent.

Vol en globus adaptat per la Garrotxa, organitzat per Vol de Coloms. Agència Catalana de Turisme / Diego J. González Velasco

Vol en globus adaptat per la Garrotxa, organitzat per l’empresa Vol de Coloms. Agència Catalana de Turisme / Diego J. González Velasco

Catalunya és casa de tots. T’hi esperem.