La cuina marinera de la Costa Brava a l’Espai del Peix

La cuina marinera de la Costa Brava enganxa. Milers de ‘foodies’ d’arreu vénen seguint l’aroma dels suquets, les calderetes o els peixos a la brasa de la regió. Des de l’Espai del Peix es dediquen a divulgar amb passió aquesta cuina basada en la mar i a posar en valor l’ofici de pescador.

Aquesta pedagogia marinera la fan des de l’edifici de la llotja, amb el port de Palamós funcionant a ple rendiment a través de les vidrieres, i a tocar d’un altre espai bàsic per seguir la tradició pescadora, el Museu de la Pesca. A tota la part més teòrica d’explicació perquè descobreixis l’equipament –el funcionament de la subhasta del peix, les característiques de la flota, les espècies que s’hi venen, el paper dels compradors– hi han sumat una part pràctica. Organitzen tasts de cuina marinera maridats amb vins de la DO Empordà, ‘showcookings’ i tallers perquè aprenguis a preparar les delícies del mar. Si sempre procures anar ampliant el teu receptari, a l’Espai del Peix te’n donen unes quantes idees.

Espai del Peix / Jordi Geli - Museu de la Pesca, Palamós

Espai del Peix / Jordi Geli – Museu de la Pesca, Palamós

Quina recepta de peix vols preparar?

La varietat de receptes amb peix que t’ensenyen és enorme. Per exemple, has tastat l’arròs cremós de gatet? Aquest és un plat per presumir de cuinetes amb els amics. El gatet o peix gat és un tipus de tauró petit del Mediterrani tan saborós com poc freqüent a la cuina. La combinació que fa amb l’arròs és deliciosa.

Espai del Peix / Museu de la Pesca, Palamós - Jordi Geli

Taller de cuina a l’Espai del Peix / Museu de la Pesca, Palamós – Jordi Geli

Te’n descobriran molts, de plats originals com aquest, com el pop a la cervesa, la brandada de lluç amb crema de carbassa, l’arròs amb canana i mongetes del ganxet, la maire amb cruixent de romesco… I fins i tot tenen tallers per als més menuts! Qui sap, potser tens a casa el proper Ferran Adrià.

Posts relacionats

Oli d'oliva d'autor: la proposta d'Olea Soul

Oli d'oliva d'autor: la proposta d'Olea Soul

Cuina com el Ferran Adrià de l’antiga Roma

Cuina com el Ferran Adrià de l’antiga Roma

L’avi Agustí, el sabor del Delta de l’Ebre

L’avi Agustí, el sabor del Delta de l’Ebre

Vins i natura a la Terra Alta

Vins i natura a la Terra Alta