Un brindis sostenible a Oller del Mas

Els vins d’Oller del Mas són genuïns, mantenen tots els matisos gairebé intactes que adquireixen quan només són raïm. Al celler mimen tot el procés d’elaboració per preservar aquesta essència, perquè en cada copa assaboreixis totes les aromes del terroir de la DO Pla de Bages i sentis com la muntanya de Montserrat n’ha marcat el caràcter. Vols saber com ho fan?

Organitzen una visita guiada que et detalla pas a pas com practiquen l’artesania vinícola. L’activitat et porta a visitar les vinyes i el celler en una ruta en 4×4 per la finca per veure les barraques de pedra seca típiques de la DO Pla de Bages, el pou de glaç i l’antic forn d’olles, i sobretot, unes vistes excepcionals de Montserrat.

Enmig d’una gran finca de 400 hectàrees s’alça la majestuosa masia fortificada amb 1.000 anys d’història que acull el celler. Durant 36 generacions la família n’ha conservat la propietat, amb un nom que prové de l’antic ofici de fabricació d’olles dels orígens de la finca.

Vistes de Montserrat des del celler Oller del Mas

Vistes de Montserrat des del celler Oller del Mas

Oller del Mas per a enoturistes

A més de la ruta en 4×4, tens altres propostes enoturístiques per descobrir aquest celler de la DO Pla de Bages. Pots fer un passeig en carro de mules per les vinyes amb parada en dues barraques de vinya per degustar el seus vins, fer un tast d’oli i vins completat amb un esmorzar, o una ruta pel celler i el castell que acaba amb un dinar en un restaurant.

Vinyes del Celler Oller del Mas

Vinyes del Celler Oller del Mas

Compromesos amb la viticultura i amb el medi ambient

A Oller del Mas no entenen la cura de les vinyes sense respectar el medi ambient, per això fan gairebé tota la verema de forma manual i aposten per una producció ecològica certificada pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

El compromís ecològic del celler encara va més enllà i han adoptat mesures per contribuir a frenar el canvi climàtic. És el primer celler de Catalunya que disposa del certificat de l’empremta del carboni, i a nivell mundial és el tercer celler del món amb les emissions més baixes de carboni.

No et deixa millor regust un brindis quan saps que és sostenible?

Posts relacionats

Vins i natura a la Terra Alta

Vins i natura a la Terra Alta

Espigues, les estrelles dels allotjaments rurals

Espigues, les estrelles dels allotjaments rurals

Peregrinació a les catedrals del vi

Peregrinació a les catedrals del vi

Un viatge al passat vinícola de la Conca de Barberà

Un viatge al passat vinícola de la Conca de Barberà