Un dia per convertir-te en…

Aprendre i divertir-se alhora en família és l’objectiu d’aquestes experiències, visites teatralitzades i tallers on els nens i nenes coneixen alguns oficis com el d’artesà i pastor, o bé es posen a la pell de personatges amb molta història com els pirates de la Mediterrània. Avui què voleu ser? Ebenistes, exploradors, músics?

Exploradors i pastors als Pirineus i a les Muntanyes de Prades

Al Parc Natural de l’Alt Pirineu, a Pirineus-Noguera Pallaresa, us espera una proposta irresistible: el passaport Explora el Parc. Amb aquest llibret recorrereu els seus paratges naturals i trobareu senyalitzats miradors i centres d’interpretació que us ajudaran a conèixer encara millor la flora i fauna del parc. Mentre descobriu el territori i feu d’exploradors, recordeu segellar el passaport en cada indret que visiteu. Si aconseguiu tots els segells, us espera un premi a les oficines del parc. Molta sort i bona aventura!

Turisme Noguera Pallaresa

Turisme Noguera Pallaresa

L’ofici de pastor és un dels més antics i arrelats a Catalunya. A l’Ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua teniu l’oportunitat de sortir a aviar (pasturar) el bestiar amb un d’ells i conèixer de prop el seu dia a dia. Durant la jornada, el pastor compartirà els seus secrets amb vosaltres i també us explicarà les peculiaritats de l’ovella xisqueta, una raça autòctona dels Pirineus de Catalunya. De tornada, podeu aprofitar per apuntar-vos als tallers diversos que organitza l’Ecomuseu, com Estirem lo fil, una activitat en què descobrireu els usos de la llana i elaborareu alguna peça amb aquest material.

Ecomuseu Els Pastors de la Vall d'Àssua

Ecomuseu Els Pastors de la Vall d’Àssua

A Capafonts, a les Muntanyes de Prades, també us conviden a conèixer la feina tradicional de pastor. Aquest us explicarà la seva història i l’acompanyareu a pasturar les cabres i després, de tornada, portar-les al tancat. Tot seguit, l’aventura a la muntanya continua amb una excursió. Al llarg del recorregut, descobrireu entorns naturals de gran bellesa com la riba del riu Brugent. Per arrodonir la jornada, fareu un pícnic.

Capafonts

Capafonts

Pirates a l’abordatge a la costa!

Us ve de gust sortir a la recerca d’un tresor a la Costa Brava? A Torroella de Montgrí i l’Estartit us convertireu en pirates i pujareu a bord del Corsari Negre, un vaixell antic de fusta per navegar per la Reserva Natural de les Illes Medes i la costa del Montgrí. Durant la ruta experimentareu l’emoció de viure un abordatge a la Puntada de les Tres Coves i desembarcareu a terra ferma per gaudir d’una jornada de platja. Aquesta activitat es realitza a l’estiu.

El Corsari Negre a la Reserva Natural de les Illes Medes i la costa del Montgrí

El Corsari Negre a la Reserva Natural de les Illes Medes i la costa del Montgrí

A Costa Barcelona, l’aventura pirata us trasllada al castell de Castelldefels. En aquesta fortalesa viureu tota una experiència pirata immersiva, en què formareu part d’una tripulació i entendreu la història d’aquests corsaris que van assetjar la costa catalana fa segles.

Piratia Castelldefels

Piratia Castelldefels

Artesà per un dia al Poble Espanyol de Barcelona

Elaborar una peça d’artesania pot ser una bona activitat familiar. Això és el que fareu als tallers personalitzats del Poble Espanyol de Barcelona. Una oportunitat per conèixer la feina dels artesans, passar una tarda entretinguda i sortir amb una peça elaborada per vosaltres. Aprendreu a estampar una tela o bé fabricar una cistella, i els mestres artesans sempre seran a prop per ajudar-vos. Els tallers es poden realitzar durant tot l’any. Prepareu-vos per posar a prova les vostres habilitats manuals i la vostra creativitat.

Tallers d'artesania al Poble Espanyol

Tallers d’artesania al Poble Espanyol

Oficis ben artístics a la Costa Daurada

Pau Casals va ser un dels grans músics del segle XX i al Vendrell, la seva vila natal, es troba el seu museu.  Si voleu que els vostres fills i filles s’interessin per la música, podeu apuntar-vos a fer una visita teatralitzada per les seves instal·lacions. El Robert, un músic amic de Pau Casals, us acompanyarà per explicar-vos la gran passió d’aquest geni i després participareu en un taller per aprendre a tocar el seu instrument, el violoncel. Sona bé, oi?

Museu Pau Casals

Museu Pau Casals

Descobrir el modernisme i la figura d’Antoni Gaudí serà molt divertit amb els tallers que organitza Reus Turisme. En el primer es decoren les populars rajoles amb les quals s’elaborava el trencadís amb una tècnica artesanal de ceràmica. En el segon us convertireu en ebenistes per un dia i us familiaritzareu amb les tècniques per treballar la fusta. Mans a l’obra!

Tallers a Reus Turisme

Tallers a Reus Turisme

La mel i les abelles d’Arnes

Sabeu què fan les abelles als ruscos o com produeixen la mel? Als Ports es troba el Centre d’Interpretació de la Mel d’Arnes. Aquí descobrireu de manera dinàmica i divertida com és la vida d’aquests sorprenents insectes. El centre disposa de diversos espais lúdics i didàctics on, a través de jocs, aprendreu moltes coses sobre les abelles, i qui sap si els nens i nenes s’interessen per la feina d’apicultor.

Si visiteu Arnes la primera setmana de juny, participareu en la Festa de la Mel. En aquest esdeveniment se celebren tallers d’elaboració de cera, hi ha xerrades, activitats infantils i també podeu comprar mel artesanal. Si sou molt golafres, tasteu les típiques borraines, les fulles d’una planta típica de la zona, que se suquen en una pasta i es fregeixen amb oli. Les podeu acompanyar amb la saborosa mel d’Arnes.