Tecnologia a la neu: la millor aliada per esquiar

La tecnologia és cada vegada més present en gairebé tots els aspectes de les nostres vides. És per això que les estacions d’esquí també han decidit treure’n partit des de fa uns quants anys per facilitar els processos als seus usuaris i millorar diversos serveis. Algunes de les utilitats que t’ofereixen mitjançant la tecnologia són instal·lacions més eficients, procediments de compra més senzills i ràpids o eines per millorar l’experiència a la neu. T’ho expliquem a continuació.

Novetats tecnològiques als Pirineus catalans

Les estacions d’esquí catalanes han apostat en els últims anys per optimitzar les seves webs per a dispositius mòbils i redissenyar les apps de les estacions, assegurant la màxima qualitat del servei digital. Els seus avantatges especials per als usuaris que utilitzin la venda en línia són interessants: estalvi d’un 10% i productes exclusius, forfet recarregable online per evitar cues a les estacions…

Esquiador a La Molina / FGC

Esquiador a La Molina / FGC

Apps indispensables per gaudir al màxim

Si hi ha un aparell tecnològic, però, que utilitzem amb veritable freqüència és l’‘smartphone’. Justament per aquest motiu també són nombroses les aplicacions creades per facilitar i enriquir l’estada a les muntanyes nevades. Si ets dels que no se separen del mòbil, et recomanem tres apps que et seran de gran utilitat durant les teves esquiades:

  1. SkiTracks: es tracta d’una de les aplicacions de seguiment més descarregades del món, i és que és ben completa. Registra tots els teus moviments a la neu i analitza el teu rendiment per oferir-te una anàlisi de tot el dia. Tot això consumint molt poca bateria i sense necessitat de cobertura ni dades. No caldrà que treguis el mòbil de la butxaca, ella fa tota la feina.
  2. Parte de Nieve: amb aquesta aplicació podràs saber la previsió del temps i l’estat de més de 2.000 pistes d’arreu del món. Tria el teu destí i consulta tot el que vulguis saber. I si ja et trobes als Pirineus catalans, no et preocupis. L’app també detecta la teva localització via GPS i et dirà com estan les estacions catalanes perquè triïs la que més t’agradi. Inclús hi trobaràs opinions dels usuaris en temps real per acabar-te de decidir.
  3. Safe365: la seguretat és el primer. Per això volem recomanar-te aquesta aplicació senzilla però essencial. En el cas que tinguis un accident, et perdis o tinguis qualsevol problema, l’app et permetrà connectar amb el servei d’emergències més proper. Només cal prémer un botó i els equips de rescat rebran un avís amb informació sobre la teva ubicació, encara que no disposis d’Internet.
Esquiadors al telecadira de Masella / Masella

Esquiadors al telecadira de Masella / Masella

Recorda que gairebé totes les estacions d’esquí catalanes disposen de les seves pròpies apps que et poden ajudar quan hi siguis de visita. Coneix-les a fons.