L’avi Agustí, el sabor del Delta de l’Ebre

Els ebrencs són gent que es donen poca importància. Saber-se lluny de tot arreu potser els fa prendre-s’ho tot amb una certa distància. Per això les singularitats i meravelles del Delta de l’Ebre cal assenyalar-les amb el dit. Perquè històries com la de l’avi Agustí no passin desapercebudes i siguin relats compartits d’una terra amb extraordinàries experiències per viure.

Història viva ebrenca

Fa més de 30 anys que Agustí Bertomeu cultiva musclos i ostres amb una dedicació absoluta. Els seus vivers són a la badia dels Alfacs, un oasi d’aigües tranquil·les i gran riquesa marina. Cada dia, amb una vitalitat que contagia, es lleva ben d’hora al matí, puja a la seva petita barca i es dirigeix cap al bell mig de la badia, on té les muscleres i, a més, un petit xiringuito flotant únic en tota la costa catalana.

Muscleres de l'avi Agustí

Muscleres de l’avi Agustí

 

Els visitants que té cada setmana “sempre demanen que hi sigui en persona”, explica l’avi Agustí, perquè es desfà en explicacions sobre la vida marinera al Delta. I és que des de fa uns anys va decidir obrir les muscleres als visitants, una manera autèntica per introduir els secrets de la criança dels musclos i les ostres, i per aproximar la quotidianitat de l’Ebre a la gent de fora. Una golondrina o una barca-taxi hi acosten els curiosos, que acaben la visita al restaurant. Degusten els musclos al vi, les ostres al natural i brinden amb una copa de cava per tan gustosos productes de mar.

Menú mariner al mig del mar

Però Agustí Bertomeu recomana viure l’experiència en format ebrenc, amb més calma i sense cap pressa. I és que al restaurant s’hi pot fer un menú mariner complet. Amanida, llagostins i paella de marisc o de llamàntol són els plats habituals del menú. Surar sobre els Alfacs mentre degustes les delícies del viver que tens sota els peus i escoltes aquest veterà ebrenc explicar històries del Delta no té preu. Els 30-35€ del dinar, i els 10€ del transport acabaran per ser una anècdota després d’una experiència gastronòmica que molts repeteixen.

Menús de musclos i ostres

Menús de musclos i ostres

L’avi Agustí obre el seu xiringuito, conegut popularment com “El Parrillo”, els caps de setmana de tot l’any, i cada dia durant l’estiu. I aviat serà tan popular que caldrà reservar amb setmanes d’antelació. Perquè és d’aquelles experiències que tenen el perfum d’allò realment autèntic i que es van transmetent pel boca -orella sense aturador.

Posts relacionats

La cuina marinera de la Costa Brava a l’Espai del Peix

La cuina marinera de la Costa Brava a l’Espai del Peix

Cuina com el Ferran Adrià de l’antiga Roma

Cuina com el Ferran Adrià de l’antiga Roma

Oli d'oliva d'autor: la proposta d'Olea Soul

Oli d'oliva d'autor: la proposta d'Olea Soul

Vins i natura a la Terra Alta

Vins i natura a la Terra Alta