Famílies que mai perden el nord

Teniu ganes de provar coses noves? Apunteu-vos en família a practicar esport i exercitar la ment a la natura. Els circuits d’orientació són divertits i educatius. Us mantindreu en forma i sentireu l’emoció de poder completar-los amb èxit. Teniu esperit competitiu? Aguditzeu la vostra brúixola interior!

El gran circuit dels Pirineus de Catalunya

Animeu-vos a fer un circuit d’orientació. Són l’activitat perfecta per divertir-vos mentre apreneu, gaudiu de la natura i coneixeu el patrimoni de les valls dels Pirineus de Catalunya. A la Vall de Boí us posareu en la pell d’un explorador i descobrireu l’entorn natural amb l’ajuda de plànols i la vostra orientació. Podeu escollir entre els 3 mapes corresponents a cada circuit d’orientació: el de Barruera, el de Durro i el de Taüll. Us els podeu descarregar a la web o obtenir-los a l’Oficina de Turisme de la Vall de Boí. I quan acabeu l’activitat, podeu tornar-hi per comprovar si heu fet el recorregut correctament. Bona sort!

Vall de Boí

Vall de Boí

A la Vall d’en Bas – Les Preses els Guies de Muntanya i Barrancs organitzen un circuit d’orientació on els nens i nenes aprenen a orientar-se i a trobar balises amagades. Aquests senyals perfectament camuflats al bosc els haureu de trobar amb l’ajuda d’una brúixola i un mapa. L’activitat dura tres hores i els nens i nenes han de tenir almenys 6 anys per participar-hi.

Circuit d'orientació de la Vall d'en Bas

Circuit d’orientació de la Vall d’en Bas

A Pirineus-Noguera Pallaresa, durant tot l’any podeu practicar el vostre sentit de l’orientació al circuit fix de Sort. Aquest espai està homologat per la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya. El circuit té tres recorreguts de dificultat baixa, mitjana i alta i un total de 15 fites que es poden fer en l’ordre que prefereixis. El mapa per realitzar-lo el podeu recollir a l’Oficina de Turisme de Sort i al Poliesportiu Els Til·lers o bé descarregar-lo de la xarxa. Aquest espai d’esbarjo natural es troba a prop del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i del Parc Natural de l’Alt Pirineu, així que l’espectacle paisatgístic està assegurat.

Circuit Fix Orientació a Sort

Circuit Fix Orientació a Sort

Orientació, fites i escape room a Costa Barcelona

Calella també disposa durant tot l’any d’un circuit permanent d’orientació. El circuit compta amb dos itineraris diferenciats: el blau, que és més llarg, i el verd, que té menys dificultat. Al llarg del recorregut haureu d’estar atents a les balises o fites numerades amb un codi de lletres que es troben repartides per tot el circuit. Podeu descarregar els mapes aquí o recollir-los a l’Oficina de Turisme. Us animeu a descobrir Calella i el seu entorn d’una manera divertida i entretinguda?

Circuit d'orientació de Calella

Circuit d’orientació de Calella

A l’Activ Natura Outdoor Adventure Park de Santa Susanna us ensenyen a trobar el nord o el sud a través de les rutes d’orientació que organitzen. Endinseu-vos pel Parc Natural del Montnegre i el Corredor i gaudiu de la natura en família. Després, sempre podeu provar les vostres habilitats als circuits d’aventura als arbres del parc, amb gairebé 1 km de tirolines, o bé provar el Forest Escape, un escape room que es juga a l’aire lliure. A punt per a l’aventura?

Activ Aventura Santa Susanna

Activ Aventura Santa Susanna

La recerca de tresors amagats amb GPS a les Muntanyes de Prades

A les Muntanyes de Prades, concretament a l’Espluga de Francolí, us esperen activitats familiars per posar a prova no només la vostra orientació, sinó també la vostra punteria. Drac Actiu organitza aquesta jornada en què es combinen l’esport i el joc. Primer, els nens i nenes aprenen a tirar amb arc sobre unes dianes i després participen en una activitat de geocaching (orientació amb GPS) per localitzar uns tresors amagats.

Activitat a l'Espluga de Francolí

Activitat a l’Espluga de Francolí

Un circuit ple de pistes a Roses

A Roses us proposen una activitat en què haureu de demostrar el vostre sentit de l’orientació i també la vostra capacitat de deducció. Es tracta del Roses Tour Familiar. Teniu 10 dies per localitzar 10 punts d’interès de la vila a partir d’una sèrie de pistes i endevinalles. Recolliu el llibre del joc a l’oficina de turisme i empleneu la fitxa cada vegada que trobeu l’indret marcat. Quan els tingueu tots, us espera un premi. A veure qui troba abans els 10 indrets!

Roses Tour Familiar

Roses Tour Familiar