Estacions familiars: a la neu amb els petits (2/2)

L’esquí és un esport familiar. S’encarreguen de confirmar-ho algunes de les estacions de muntanya dels Pirineus de Catalunya, certificades com a equipaments familiars per l’Agència Catalana de Turisme. Et posen totes les facilitats perquè gaudeixis de la neu amb els més menuts.

Port Ainé: Un matí d’iniciació a l’esquí

L’estació d’esquí i muntanya del Pallars té un Parc d’Aventura als Arbres dins del Parc Lúdic. Escales movedisses de troncs a 7 m d’altura, un pont tibetà, tirolines… Són alguns dels elements del circuit que poden fer els nens a partir de 7 anys i 1,20 m d’alçada, acompanyats per un adult. El parc compta amb totes les mesures de seguretat.

El Bateig de neu és un paquet d’activitats amb el qual, en un sol producte i una sola compra, els petits tindran tot el que necessiten per aprendre a esquiar. L’han pensat per a nens a partir de set anys. Inclou una hora de classe teoricopràctica i dues hores de curset d’esquí, que farà en grup a la zona debutant de l’estació. Recorda que a municipis com Rialp o Sort trobaràs restaurants i allotjaments per completar la visita.

Parc Lúdic de Port Ainé / FGC

Parc Lúdic de Port Ainé / FGC

Espot: Moltes opcions per jugar la neu

Espot, també al Pallars, té el privilegi d’estar situada al costat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Per tant una visita a l’estació permet gaudir d’aquest espai natural de gran bellesa. Si vas amb nens, aprofita el Parc Lúdic d’Espot, que té tubbing, pista de trineus i un jardí de neu amb material educatiu, jocs psicomotrius i zones de descans.

La diversió en família segueix més enllà de l’esquí. Espot està ubicada a les Valls d’Àneu, una de les destinacions dels Pirineus de Catalunya amb el segell de Turisme Familiar de l’ACT. Això vol dir que hi trobareu infinitat d’activitats per fer amb nens. Els allotjaments certificats també pensen en els petits amb una oferta d’equipaments i activitats per facilitar l’estada de les famílies.

Esquiadors debutants a Espot / FGC

Esquiadors debutants a Espot / FGC

Boí-Taüll: Combina l’esquí amb les activitats culturals

El Jardí de neu de Boí-Taüll és on els nens a partir de tres anys aprenen a esquiar. Gestiona la instal·lació l’Escola d’Esquí Vall de Boí i les activitats es fan a l’aire lliure. Sota cobert, i per a nens de dos a sis anys, hi ha la llar d’infants. Aquí els nens juguen protegits mentre els pares esquien.

De la Vall de Boí és probable que coneguis la seva cara cultural, a través del patrimoni romànic que s’hi concentra. En té una segona que t’interessa: la familiar, perquè aquest racó pirinenc també està certificat com a destinació familiar. Una bona manera de combinar família i cultura és amb l’activitat ‘Contacontes i Llegendes de la Vall de Boí’. Són petites excursions per descobrir la vall mentre escolteu antigues llegendes d’éssers fantàstics i mitològics dels Pirineus de Catalunya.

Snowboard per a nens / Boí-Taüll Resort

Snowboard per a nens / Boí-Taüll Resort

Masella: Quan es fa de nit comença l’esquí

L’estació de la Cerdanya també està certificada amb el segell de Turisme Familiar. La seva aposta per l’esquí nocturn ja està consolidada, i no per això deixa de cridar l’atenció i destacar. Als teus fills els encantarà això de lliscar sota la llum de la lluna i viure el bon ambient que s’hi genera.

Masella també compta amb jardí de neu perquè els nens de 3 a 6 anys aprenguin a esquiar. Si són més petits, entre 18 mesos i 3 anys, poden jugar a la Caseta dels Nens, que està a les instal·lacions de l’Escola d’Esquí de Masella. Tots dos serveis funcionen en cap de setmana i festius.

Per gaudir de tota la proposta d’activitats familiars de Masella, pots fer nit a la zona. Tens allotjament a peu de pista, així com hotels, apartaments, càmpings i cases rurals pels municipis del voltant.

Esquí nocturn a Masella

Esquí nocturn a Masella

Tant si vols tenir temps per esquiar sol, com per gaudir de la neu amb els nens, aprofita els avantatges que t’ofereixen les estacions d’esquí i de muntanya familiars a Catalunya.