Descobriu el patrimoni de Catalunya en família

Voleu fer un viatge en el temps? A través de visites guiades teatralitzades i aplicacions digitals coneixereu la història dels diferents pobles i civilitzacions passats que van viure a Catalunya. També entrareu en esglésies Patrimoni de la Humanitat i descobrireu més de 3.500 empremtes de dinosaures. Som-hi, família.

Volcans, lava i romànic als Pirineus de Catalunya

Per conèixer el patrimoni natural i cultural de la Vall d’en Bas, el Centre de Natura i Cultura de Can Trona us proposa una visita interessant. Al seu Ecomuseu hi ha un espai d’interpretació de la història, la flora i la fauna i la geologia de la vall. Els nens i nenes n’aprendran a través dels audiovisuals, les pantalles tàctils amb jocs i els plafons informatius de la sala. Can Trona us anima a descobrir la terra de volcans, lava i antics llacs que és la Garrotxa. Trobareu diferents itineraris per endinsar-vos en els seus paisatges i gaudir d’indrets com el Salt de Sallent, l’ermita de Santa Magdalena, el mirador de la Vall d’en Bas o el volcà Racó.

Can Trona a la Vall d'en Bas

Can Trona a la Vall d’en Bas

Sabeu què és un mapping? A la Vall de Boí ho descobrireu, juntament amb l’important llegat romànic que hi ha en aquest racó dels Pirineus de Catalunya. El Centre del Romànic de la Vall de Boí organitza visites guiades en família perquè no perdeu detall d’un dels conjunts d’esglésies romàniques més importants del món, catalogat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A l’interior de l’església de Sant Climent de Taüll veureu la projecció amb mapping dels frescos originals de l’absis i l’imponent Pantocràtor que actualment es conserven al Museu Nacional d’Art de Catalunya. La representació audiovisual deixarà els nens i nenes bocabadats.

'Mapping' de Sant Climent de Taüll

‘Mapping’ de Sant Climent de Taüll

Pirates a la vista!

Poseu-vos a la pell dels antics pirates i contrabandistes de Pineda de Mar i comenceu la ruta Pirates a la vista!, organitzada per l’Oficina de Turisme de la vila. Descobrireu com hi havia pirates de molts orígens –genovesos, francesos, turcs, barbarescos, etc.–. Per protegir-se d’ells, a la costa del Maresme van construir torres de defensa en llocs estratègics durant els segles XV i XVIII. Servien per vigilar si n’arribaven, defensar-se d’ells i també com a refugi. El 1945 van sofrir un atac cruent de corsaris turcs capitanejats pel pirata Dragut. Al portal de l’Església hi trobaràs una inscripció que s’hi refereix.

A més de pirates, descobriu a Pineda de Mar altres restes arqueològiques com l’aqüeducte romà de Can Cua o el molí fariner i el forn de calç de Can Marquès. La ruta es realitza durant la primavera i l’estiu, i podeu fer-la a peu o en bicicleta.

Pineda de Mar

Pineda de Mar

Ibers, grecs i romans a la costa

El Museu de la Ciutadella de Roses organitza l’activitat familiar la Motxilla del Milfulles. Durant aquest joc autoguiat, els nens i nenes descobreixen com vivien i jugaven els primers habitants de la Ciutadella. El punt de partida del joc de pistes és sota el Milfulles, un arbre màgic que ha vist passar grecs i romans i que els guiarà per la història i el recinte. A la Ciutadella de Roses us donaran tot el material per participar en aquesta activitat: un conte guia i una motxilla plena d’objectes.

 Ciutadella de Roses

Ciutadella de Roses

Voleu provar d’elaborar farina en un antic molí o entrar en una casa de més de 2.500 anys? A la Ciutadella ibèrica de Calafell coneixereu, tocareu i experimentareu com vivien els nostres avantpassats ibers. Durant la primavera i l’estiu, aquest jaciment reconstruït programa activitats concretes per fer en família: gimcanes per descobrir el jaciment, demostracions d’oficis antics, visites temàtiques o tallers infantils.

Ciutadella ibèrica de Calafell

Ciutadella ibèrica de Calafell

Modernisme i prehistòria a la Costa Daurada
Descobriu Reus d’una forma diferent i original. Reus Turisme us proposa endinsar-vos en el patrimoni de la ciutat a través d’una experiència digital on el modernisme té molt a veure. Aquesta activitat incorpora diversos reptes que us portaran a recórrer i conèixer el patrimoni i la història de Reus. Acabareu al Gaudí Centre i allà podreu recollir la vostra recompensa. Us espera un divertit joc de descoberta que podeu fer al vostre ritme durant dues hores.

A l’Espluga de Francolí, a les Muntanyes de Prades, hi una de les coves de conglomerat més extenses del món, amb més de 3,5 quilòmetres de llarg. Es tracta de la Cova de la Font Major, un indret on es pot fer un viatge a l’Edat de Pedra. A través d’una visita guiada us endinsareu per les seves galeries i veureu escenificacions sobre com caçaven o construïen les seves eines els homes prehistòrics, acompanyades de projeccions audiovisuals.

Si sou una família atrevida i teniu fills i filles més grans de 8 anys, a la cova s’ofereix una ruta d’aventura més enllà de la visita. Podreu equipar-vos amb neoprens i cascos i endinsar-vos a la cavitat subterrània amb dos guies espeleòlegs.

Cova de la Font Major

Cova de la Font Major

Voleu conèixer un cavaller templer?

Us ve de gust una ruta templera per Tortosa? El vostre guia serà un cavaller d’aquest orde que us portarà per indrets com el castell de la Suda i la catedral de Santa Maria de Tortosa. Durant la visita, aquest guia tan especial, vestit amb l’uniforme templer, us explicarà tots els secrets d’aquesta comunitat sorgida al segle XIV. La visita es realitza el segon dissabte de cada mes a les 17h (a l’estiu a les 18h).

Tortosa Templaria

Tortosa Templaria