Cuina com el Ferran Adrià de l’antiga Roma

Apici era un excèntric gastrònom de l’època romana, el Ferran Adrià dels temps de l’emperador August. La conservació del seu receptari fins als nostres dies ha permès el naixement d’una iniciativa gastronòmica singular, didàctica i interactiva.

Domus Apicius –Ca l’Apici, traduït del llatí- és el taller-restaurant que coordina Esther Talarn, una professora d’història que ha traslladat als fogons el coneixement de la civilització que tanta empremta va deixar a Tarragona.

Menjar a Domus Apicius

Plats al Domus Apicius

El blat, l’oli i el vi configuraven els elements bàsics de la cuina romana. Ho són també en aquest taller de la Costa Daurada on l’atrezzo juga un paper actiu en la recreació històrica. Tastaràs l’escabetx de l’època, els diferents cuinats del pollastre, i segur que et lleparàs els dits amb la hipòtrima –el plat estrella-, a base de formatge fresc i mil condiments com les espècies, la fruita seca, l’api, la mel… I teva serà la responsabilitat de preparar les postres de la casa –de la ‘domus’–: els dàtils i les prunes farcides.

Domus Apicius

Brindis al Domus Apicius

Menjar aprenent història i curiositats domèstiques dels romans serà un plaer. I prepara’t perquè perdràs el nom tan bon punt com entris per la porta de Domus Apicius! Avui et diràs Petrionius, Calidus, Calpúrnia o Pompònia!

Posts relacionats

La cuina marinera de la Costa Brava a l’Espai del Peix

La cuina marinera de la Costa Brava a l’Espai del Peix

Vins i natura a la Terra Alta

Vins i natura a la Terra Alta

L’avi Agustí, el sabor del Delta de l’Ebre

L’avi Agustí, el sabor del Delta de l’Ebre

Oli d'oliva d'autor: la proposta d'Olea Soul

Oli d'oliva d'autor: la proposta d'Olea Soul