4 rutes de cicloturisme per gaudir dels parcs naturals catalans

Consideres que vacances i bicicleta fan un binomi inseparable? A més, tens ganes de respirar natura, oi? Et proposem 4 rutes de cicloturisme que travessen els Parcs Naturals de Catalunya. En trobaràs de diferents tipus: per fer amb la família, de més d’un dia… Llegeix atentament i comença a reservar dies a l’agenda per gaudir-los damunt de la bicicleta.

Volta al Montsant en BTT
Primer repte per veure si estàs en forma: fer la volta al Parc Natural de la Serra de Montsant. És una ruta circular d’uns 100 km que passa pels nou municipis que el rodegen. És un recorregut de dificultat mitjana-alta que es recomana fer en dos dies.

La sortida i arribada de la ruta és al costat de la Cartoixa de Scala Dei, espai emblemàtic del Priorat. Hi predominen les pistes forestals  i els corriols. Trobaràs penyasegats que et deixaran bocabadat, cases de pobles com Cabacés o Cornudella del Montsant que repten la muntanya… I de premi, un bon dinar amb una copa de vi del Priorat.

Descarrega el track aquí.

Ruta en BTT pel Parc Natural de la Serra de Montsant/Maurici Montané

Ruta en BTT pel Parc Natural de la Serra de Montsant/Maurici Montané

Ruta BTT pel Cadí-Moixeró
Continuem forts i amb una ruta de nivell molt difícil que fa la volta al Parc Natural del Cadí-Moixeró. Passa pel Paratge Natural d’Interès Nacional del Massís del Pedraforca, per les valls i els pobles i ressegueix, en molts trams, els camins tradicionals que anaven d’un poble a l’altre. La sortida i l’arribada són a la Seu d’Urgell i passa per Fórnols, Bagà i Martinet.

Pren-t’ho amb calma, són més de 220 km, amb un desnivell de 6.180 m, i es fan en prop de 24 hores. Una bona opció és fer-la a trams i poder parar als poblets i refugis del camí. Aquesta és una ruta que també es pot fer a peu.

Descarrega el track aquí.

BTT a Coll de la Bena (Parc Natural del Cadí-Moixeró)

BTT a Coll de la Bena/Parc Natural del Cadí-Moixeró

En BTT pel Bosc de Virós
Un dels boscos més grans del Parc Natural de l’Alt Pirineu és el Bosc de Virós, amb avets, faigs i pins. També hi ha restes del passat metal·lúrgic de la zona, com forns i tallers de l’època romana i mines abandonades. Són una mica més de 12 km pel Bosc de Virós, amb un desnivell de 405 m. En una hora i mitja pots recórrer en BTT un dels espais més ben conservats del parc.

Ruta de les llacunes al Delta de l’Ebre
I ara, descansa una mica amb una ruta més suau, a peu pla i que pots fer en família. És la ruta de les llacunes del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Té la sortida a la Casa de Fusta del parc i és un recorregut de 26 km que pots fer tranquil·lament en unes quatre hores. Ja han comptat que t’aturaràs a fer fotos i a observar les aus des dels miradors que hi ha pel camí. En aquesta zona trobaràs aus tot l’any.

El recorregut en bicicleta passa per les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada i pel mig de zones d’arrossars. No abaixis la guàrdia amb el vent perquè en ocasions hi ha ratxes fortes, i segons l’època de l’any no oblidis portar repel·lent de mosquits i protecció solar per acabar bé el dia.

Descarrega el track aquí.

Ciclistes a l'Encanyissada/Parc Natural del Delta de l'Ebre (Mariano Cebolla/Arxiu parc)

Ciclistes a l’Encanyissada/Mariano Cebolla-Archivo del PN del Delta de l’Ebre

Si t’has quedat amb ganes de més, consulta el mapa amb totes les rutes de cicloturisme a Catalunya aquí.