Sortim amb bici?

Terra de grans ciclistes i d’imponents ports de muntanya, Catalunya et brinda les seves carreteres, camins i vies verdes per a una excursió amb bicicleta adaptada a tots els nivells.

Els centenars d’associacions de cicloturisme del país han marcat el pas durant decennis a la xarxa de carreteres locals catalanes. Els caps de setmana, les carreteres amb més revolts i més costerudes són territori dels amants de les dues rodes, que surten a pedalar pel pur plaer de fer esport entre amics. Els pics més famosos, com el Turó de l’Home, el coll del Pradell i el de Collfred, són el gran objectiu dels ciclistes més escaladors.

A la Costa Brava o la Costa Daurada els grups que busquen sortides amb menys desnivell hi tenen rutes d’igual bellesa. La recompensa a mitja excursió és obligatòria: un bon pa amb tomàquet amb embotit en algun dels restaurants típics de carretera.

Catalunya també és un paradís per als fanàtics de la BTT. 6.400 quilòmetres de camins lluny del trànsit rodat són l’argument per visitar-nos a cavall d’una bicicleta de muntanya. Els paisatges de Barcelona, la serra del Cadí-Moixeró o la del Montsec, entre molts altres indrets, tenen camins privilegiats entre natura i serveis adaptats per a ciclistes.

Sortim amb bici? Ho reclamaràs a la família en comprovar la xarxa de carrils bici i vies verdes que uneixen molts municipis catalans per entorns naturals privilegiats. Una pedalada tranquil·la i sense presses la gaudiràs al Delta de l’Ebre o a la Vall Fosca, a Collserola o entre els volcans de la Garrotxa.

Va, posa’t el casc i engega el comptaquilòmetres!

Foto: Andoni Epelde (Pedalier)

Activitats

Gaudeix del paisatge del país sobre dues rodes

Gaudeix del paisatge del país sobre dues rodes

Pedaleja al teu ritme, sense presses. Si vols fer una sortida amb la família, no trobaràs millor experiència que practicar cicloturisme i recórrer una via verda.

La carretera també és per a les bicicletes

La carretera també és per a les bicicletes

Catalunya disposa d’una xarxa de carreteres i camins rurals asfaltats per poder practicar el cicloturisme, un paisatge variat i serveis per fer-te més fàcil la pedalada.

No t'ho perdis