Les joies de la cuina catalana

Dels canelons al trinxat de la Cerdanya, passant per la botifarra amb mongetes, l’escudella amb carn d’olla o els fesols de Santa Pau amb bacallà. El receptari català és una mina d’or i recull plats de tota la regió. Per distingir els restaurants que segueixen aquesta tradició culinària va néixer el distintiu Cuina Catalana. S’atorga als establiments que ofereixen un 40% de plats típics catalans i productes de proximitat i de temporada.

Aquest segell de qualitat, promogut per la Fundació de l’Institut Català de la Cuina, permet involucrar restauradors, pastissers i productors de l’àmbit de la gastronomia catalana en la conservació d’aquesta tradició. Potenciant els productes locals i els restaurants de la terra es garanteix la continuïtat d’aquesta cuina que forma part de l’ADN de Catalunya.

Catalunya també disposa dels anomenats hotels gastronòmics, establiments amb un màxim de 60 habitacions i amb una oferta gastronòmica de qualitat. La majoria aposten pels ingredients de proximitat com a segell d’identitat i traslladen a les seves cuines la tradició gastronòmica de la comarca mitjançant receptes de sempre amb un toc modern.

Antonella Spaccini

Antonella Spaccini