Un recorregut pel territori i els seus sabors

La gastronomia i la vida al carrer tenen un punt de trobada on és possible descobrir nous productes locals, gaudir de jornades i activitats molt especials i fer petar la xerrada amb els teus. Parlem de les fires de Catalunya, l’excusa perfecta per programar una escapada gastronòmica en qualsevol moment de l’any i assaborir els tresors artesans que els productors catalans posen al teu abast. Aquí et proposem un parell d’idees.

Fira Safrània

L’antiga tradició del safrà té una vinculació especial amb la Conca del Barberà. És aquí on s’inicià la recuperació del seu cultiu, que era tan important a l’Edat Mitjana. La Safrània és un homenatge i també un reconeixement a aquest producte emblemàtic i històric de la comarca.

Antigament coneguda com la Fira de Sant Martí, aquest esdeveniment té seu al municipi de Montblanc i es remunta al segle XII. En l’actualitat, es tracta d’una fira gastronòmica i de productes agroalimentaris de proximitat. Vins i caves hi tenen un lloc especial, com els formatges de Catalunya i també altres productes de la Conca de Barberà.

És una mostra del valor del territori i dels seus productors, presents a les activitats, les demostracions de cuina i els tallers que s’organitzen per completar l’esdeveniment. Si vols descobrir nous usos per al safrà que ni t’havies imaginat i degustar productes autòctons exquisits, la Fira Safrània és el teu lloc (3, 4 i 5 de novembre de 2017).

Fira Safrània

Fira Safrània

Barcelona Beer Festival

Aigua, malta, llúpol i llevat. Són els quatre ingredients clau de la cervesa, però qui l’elabora de manera artesanal sap que no n’hi ha dues d’iguals. Algunes són més afruitades i florals, en d’altres destaquen les notes torrefactes, n’hi ha de refrescants i lleugeres i també de cremoses i suaus.

Any rere any, la cervesa artesana es converteix en la protagonista de la Barcelona Beer Festival. És el més important del sud d’Europa i un punt de trobada per als amants d’aquest producte de llarga tradició al nostre país. No només és una excusa per tastar cerveses de tot el món. També és una oportunitat d’aprendre més sobre la cultura de la cervesa artesana i de qualitat.

T’hi espera una gran barra amb més de 500 varietats diferents: algunes d’exclusives, de locals i d’internacionals… Litres i litres de cervesa per tastar en rotació i sempre amb moderació. I també hi ha lloc per a jornades professionals, conferències i altres activitats dedicades als interessats en el sector. Brindem?

Barcelona Beer Festival

Barcelona Beer Festival

Fira Safrània
Fira Safrània
Fira Safrània
Fira Safrània
Fira Safrània
Fira Safrània
Fira Safrània
Barcelona Beer Festival
Barcelona Beer Festival
Barcelona Beer Festival