Les millors estacions catalanes per a aficionats a l’snowboard

L’snowboard és un esport que desborda adrenalina. La sensació es torna especialment explosiva quan hi afegeixes neu de qualitat i unes instal·lacions òptimes. Les responsables d’aquesta equació perfecta als Pirineus de Catalunya són Baqueira Beret i La Molina.

Estar situada a la Val d’Aran ja és un privilegi, però si a més hi afegeixes l’orientació cap al nord, la cosa encara es posa més interessant a Baqueira Beret. Per què? Doncs perquè és sinònim d’una gran varietat de muntanyes i de nevades abundants. Les seves pistes als sectors Cara Nord i Bonaigua fan les delícies dels ‘snowboarders’, segons diuen els experts. Si et vols iniciar en aquesta modalitat trepidant, l’estació compta amb el Boardercross Blanhiblar. És un descens a tota velocitat per una pista plena de salts, peralts i sots. I per a les piruetes tens l’Snowpark Marmotes, amb tres zones amb dificultats diferents.

La Molina: ‘territori rider’ dels campions del surf de neu

L’altre ’territori rider’ és La Molina, l’estació amb més tradició ‘snowboarder’ dels Pirineus de Catalunya. Com a carta de presentació, cal dir que des de fa anys acull les proves de la Copa del Món IPC de snowboard.

A més, a l’estació de la Cerdanya pots esprémer al màxim la teva escapada de neu. A banda dels 68 quilòmetres esquiables, té dos snowparks on pots practicar totes les modalitats de ‘freestyle’. I una de les coses que més il·lusió fa als pares és compartir les seves aficions amb els fills. Per això a La Molina compten amb el Miniboardercross, un espai perquè encomanis als nens la febre pel surf de neu.

Hora de menjar i recuperar forces

Aparcada la taula de snow, al mític Hotel Montarto de Baqueira Beret tens zones per menjar i divertir-te després de l’esquí, com per exemple el Baqueira Wine Bar, un celler que ofereix denominacions d’origen de tot Espanya. Com a opció relaxant a La Molina, el circuit termal de l’Hotel Guitart és un ‘must’. Després de la intensitat de l’snowboard ve de gust mimar-se una estona amb algun dels tractaments de balneoteràpia, fisioteràpia o ‘fitness’.

Encera la taula, tria estació entre les deu d’esquí alpí de Catalunya i deixa que el ‘rider’ que portes dins faci la resta. Pots creuar els Pirineus saltant d’un snowpark a un altre.

'Snowboarder' a Baqueira Beret / Baqueira Beret
'Snowboarders' a La Molina / FGC
El més petits tenen un espai per practicar l'snowboard a La Molina / FGC
Snowpark a Baqueira Beret / Marc Gasch
Snowpark a Baqueira Beret / Baqueira Beret
'Boardercross' La Molina / FGC
'Snowboarders' a Baqueira Beret / Baqueira Beret

Gaudeix d'un 'pack' d'esquí a La Molina

des de 45,50€ Reservar Pirineus

Activitats

La llibertat del surf de neu

La llibertat del surf de neu

La sensació que et recorre el cos és similar a la d’un surfista quan espera l’onada, un pessigolleig inquiet a la panxa que es barreja amb una alegria interna incontenible. En aquest cas no és el mar, sinó una catifa blanca cap al gaudi que es desplega als teus peus. T’ajustes bé les fixacions i et llances a surfejar la neu.

Travessa els Pirineus de Catalunya saltant d’un ‘snowpark’ a un altre

Travessa els Pirineus de Catalunya saltant d’un ‘snowpark’ a un altre

Gairebé podries travessar els Pirineus de Catalunya d’est a oest saltant d’un ‘snowpark’ a un altre. Començant pel de Vallter 2000, situat a l’extrem més oriental, i acabant al de Baqueira Beret. Bona part de les estacions en tenen i cadascuna amb la seva idiosincràsia. Ens posem en marxa?

Un matí per aprendre a construir un iglú

Un matí per aprendre a construir un iglú

Descobreix el teu costat esquimal construint iglús als Pirineus de Catalunya. Sí, ho has llegit bé, iglús. Entre quatre o cinc persones podeu construir-ne un en menys de tres hores.

Busseja sota el gel sense congelar-te

Busseja sota el gel sense congelar-te

Bussejadors a la neu? Sí, aquesta és la idea. Als Pirineus de Catalunya s’hi organitzen immersions en llacs glaçats, tant si ets un bussejador novell com si ets un expert.