Un matí per aprendre a construir un iglú a Catalunya

Descobreix el teu costat esquimal construint iglús als Pirineus de Catalunya. Sí, ho has llegit bé, iglús. Entre quatre o cinc persones podeu construir-ne un en menys de tres hores. No calen títols d’arquitectura ni coneixements d’enginyeria. Amb un monitor de l’Associació de Constructors d’Iglús de Catalunya n’hi ha prou. Bé, i maons de neu premsada, una pala, una serra i uns guants de goma. I la família o els amics, és clar.

Organitzen tallers gairebé cada dissabte mentre dura la temporada de neu, i si sou un grup prou nombrós, també us en poden fer un de personalitzat si ho demaneu prèviament. Comencen a les nou del matí i els fan en diversos punts dels Pirineus de Catalunya com La Molina, Coll de Pal (Bagà), Vallter 2000 o Vall de Núria. Sempre en llocs de fàcil accés perquè t’hi puguis desplaçar amb comoditat.

Els tallers són molt pedagògics i, això sí, tothom està obligat a participar-hi. Els monitors fan que siguis el protagonista absolut en tot el procés de construcció. Els materials per fer les cases glaçades els posen ells. Tu només cal que portis roba de muntanya que et protegeixi de la neu i demostris la teva traça fent i col·locant maons de neu.

20 ºC de diferència entre l’interior de l’iglú i l’exterior

Si la construcció de l’iglú és correcta, es pot aconseguir una diferència de temperatura d’uns 20º entre l’interior i l’exterior. Tot depèn de la temperatura ambient, la mida de l’iglú i les fonts de calor que hi hagi a dins. La calor que desprèn el cos humà de vegades és suficient. I si no hi toca gaire el sol i s’hi fa el manteniment adequat, es pot mantenir dempeus durant mesos.

Un consell per si vols portar els més menuts a descobrir l’arquitectura esquimal: és millor que hi vagis cap al mes de març, quan el temps a la muntanya és una mica més agradable. De fet, a l’Associació dediquen un dels tallers, el del 25 de març, per a les famílies. Reserva-te’l ja a l’agenda.

Cuina pirinenca fora de l’iglú

Vols un remei per recuperar forces després d’aixecar un iglú? L’Hotel Gastronòmic Muntanya & Spa de Prullans. Tant pel seu spa, que té un jacuzzi amb unes vistes espectaculars de la serra del Cadí, com per la seva gastronomia. Prenen com a base la cuina pirinenca amb l’accent de la Cerdanya i hi incorporen també plats de cuina internacional fets amb productes locals.

Véns a fer d’esquimal als Pirineus de Catalunya?

Taller per aprendre a fer iglús / Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya
Els tallers són molt pedagògics / Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya
Maons de neu premsada / Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya
Iglús als Pirineus de Catalunya / Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya
El taller és una experiència que també es pot fer en família / Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya
Participant dins d'un iglú / Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya

Després de fer l'iglú, recorre La Molina amb 'segway'

des de 13,00€ Reservar Pirineus

Activitats

Esquia sota la llum de la lluna a Masella

Esquia sota la llum de la lluna a Masella

L’aposta de Masella per l’esquí nocturn ja està consolidada, i no per això deixa de cridar l’atenció i destacar. Pren-ne nota: aquesta temporada t’esperen tretze pistes (tres de verdes, sis de blaves, quatre de vermelles i l’snowpark) de les cotes baixes i mitjanes per lliscar per la neu sota la lluna. Aquestes pistes estan enllaçades per una xarxa de set remuntadors que salven els 420 metres de desnivell del domini esquiable nocturn.

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

A la majoria de coses se’ls pot donar un segon ús. Això mateix és el que han fet en dues estacions d’esquí dels Pirineus de Catalunya amb les màquines trepitjaneu.

Busseja sota el gel sense congelar-te

Busseja sota el gel sense congelar-te

Bussejadors a la neu? Sí, aquesta és la idea. Als Pirineus de Catalunya s’hi organitzen immersions en llacs glaçats, tant si ets un bussejador novell com si ets un expert.

Esquí nòrdic al teu ritme

Esquí nòrdic al teu ritme

Practicar esquí nòrdic és un mètode infalible per no quedar- se rovellat. Aquestes passejades d’alta muntanya activen el 99% de la musculatura del nostre cos i ens ajuden a millorar l’equilibri i el moviment.