Un dia fent de pastor al Baix Camp

Agafeu els bastons i comenceu a caminar. És l’hora de descobrir el dia a dia d’un ofici ancestral i genuí: el de pastor. A les terres de Capafonts, una jove parella va decidir recuperar i retre homenatge a la feina dels pastors, una professió de llarga tradició a les muntanyes de la Costa Daurada. Per això, ofereixen una activitat per donar a conèixer l’ofici.

Començareu el dia realitzant una excursió guiada d’un parell d’hores per les Muntanyes de Prades. Entre d’altres coses, visitareu l’ermita de Barrulles de Capafonts i caminareu vora les aigües i roques del riu Brugent. Allà us acomodareu per recuperar forces i fer un pícnic en plena natura. Després, serà el moment de trobar-vos amb el pastor i el seu ramat. Us explicarà la seva història, el seu dia a dia i l’acompanyareu a tancar les cabres després de fer una passejada amb elles. Als nens els encantarà poder veure-les de tan a prop.

Al final de l’activitat fareu un tast ben especial: tastareu els deliciosos formatges de cabra artesans de Vall del Brugent mentre descanseu i acabeu la jornada. Si voleu fer nit a Capafonts, teniu l’alberg Somianatura a la vostra disposició. L’endemà visiteu el nucli antic del poble i tasteu la carn a la brasa del restaurant El Grèvol.

El Brogit
El Brogit
El Brogit

Activitats

Descoberta en família del monestir de Poblet

Descoberta en família del monestir de Poblet

Santa Maria de Poblet és un dels monestirs més grans d’Europa i forma part de la popular Ruta del Cister.

Caçant bolets (pintats) al bosc de Castellfollit

Caçant bolets (pintats) al bosc de Castellfollit

Aquests bolets són diferents dels que es cullen a la tardor, però per trobar-los també haureu d’exercitar la vista.

Una gimcana pels carrers de Prades

Una gimcana pels carrers de Prades

La visita guiada per l’anomenada vila vermella no és només un passeig pel poble. Fareu una gimcana amb altres famílies i tindreu un obsequi final.

Prehistòria a les coves de l'Espluga

Prehistòria a les coves de l'Espluga

Poseu-vos a la pell d’un arqueòleg, descobriu les profunditats de la Cova de la Font Major i coneixeu els nostres avantpassats més primitius.