El Ral·li Barcelona-Sitges: història i elegància sobre rodes

Motor i nostàlgia es combinen en aquesta cita inevitable per als amants de l’automobilisme. El diumenge 22 de març no et pots perdre una nova edició del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges, una de les curses d’aquest tipus més popular. Es corre de manera ininterrompuda des del 1959. A Europa només el Ral·li Londres-Brighton és més veterà: va arrencar el 1896.

El Barcelona-Sitges sortirà, com ja és tradició, des de la plaça de Sant Jaume, a Barcelona, el diumenge 22 de març a les 10:30 hores. Aquest ral·li és molt més que una competició de resistència mecànica: és un viatge al passat de l’automoció.

El Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona - Sitges

Al volant, l’elegància també compta

En el ral·li només hi poden prendre la sortida vehicles fabricats abans del 1928, una gran ocasió perquè gaudeixis d’autèntiques joies de quatres rodes i perquè vegis com es vestia el segle passat. Sí, has llegit bé, com es vestia.

Els pilots recorreran els 42 quilòmetres que separen les dues ciutats engalanats amb robes d’època. L’estilisme ha d’anar en concordança amb el que es lluïa l’any de fabricació del cotxe. El més refinat s’emportarà el Gran Premi a l’Elegància, que atorga un jurat format per professionals de la moda. No trobaràs cap altre ral·li amb tant de glamur!

L’aspecte dels cotxes també s’avaluarà. Els que hagin resistit millor el pas del temps i que conservin més peces originals optaran a quatre premis diferenciats per èpoques: fins el 1908, de 1909 a 1914, de 1915 a 1920 i de 1921 a 1928.

El Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona - Sitges

Un cap de setmana dedicat al món del motor

Una de les novetats més destacades i atractives que han incorporat és l’exposició de vehicles esportius de luxe al Passeig de la Ribera, a Sitges, que estarà oberta des de dissabte 21 de març. El dissabte, també, et pots apropar a l’Illa Diagonal, a Barcelona, a una altra mostra de cotxes i motos antics. La pots visitar de les 10 del matí a les 5 de la tarda. I si ets una persona d’acció, t’encantarà córrer en un circuit de motos elèctriques per a adults i nens o conduir vehicles esportius a Sitges.

Reserva’t aquesta data a l’agenda perquè és una gran oportunitat per descobrir aquest clàssic europeu dels ral·lis i per veure com ha evolucionat l’automobilisme des del segle passat.